Gazete Vatan Logo
Futbol Türk futbolu başkanını seçiyor

Türk futbolu başkanını seçiyor

249 ıslak imza ile seçime giren Yıldırım Demirören, gövde gösterisine hazırlanıyor

Türk futbolu başkanını seçiyor

Süper Lig’in yanı sıra PTT 1. Lig, 2. ve 3. lig kulüplerinin de büyük desteğini alan Yıldırım Demirören, göreve devam etmek için bugün genel kurulun karşısına çıkıyor...

TÜRK futbolunun geleceğini yönetecek kadroları seçmek üzere Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu bugün Ankara’da toplanıyor... Marriott Otel’de 11.00’de başlayacak olan seçimli olağan genel kurulda 249 ıslak imza toplayan mevcut başkan Yıldırım Demirören’in adaylığı kesinleşirken daha önce TFF’ye aday adaylığı başvuru ve Haluk Ulusoy’un da aralarında bulunduğu aday adayları 60 imza bulamamaları halinde yarıştan çekilmek zorunda kalacak.
TFF’NİN 42. başkanının seçileceği genel kurul öncesinde Süper Lig kulüplerinin önemli bir bölümü ile PTT 1. Lig, 2. ve 3. lig kulüplerinden büyük bir destek alan Yıldırım Demirören’in tek aday olarak girmesi beklenen seçimde yeni dönem için yönetim kurulu da delegeler tarafından onaylanacak.
ÇİFT İMZA YASAĞI
DİVAN başkanlığı için TFF eski başkanlarından Levent Bıçakcı ile Spor eski Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın adları geçerken başkan adayları tarafından verilen imzalar divan kurulu tarafından kontrol edilecek.
Birden fazla adayın ana statüde öngörülen imza sayısına ulaşması durumunda, çift imzalar geçersiz sayılacak ve listelerden çıkarılacak. Yıldırım Demirören’in 249 ıslak imzaya ulaşmasının ardından Haluk Ulusoy’un 60 imza barajını aşması zor görülürken Ulusoy’un mükerrer imzaları olduğu ve geçersiz olması ile birlikte adaylığının imkansız hale geleceği de kulislerde konuşuluyor.
Yönetim daha da güçlendi
BAŞKAN Yıldırım Demirören, listesini daha da güçlendirip yeniledi. Geçmiş dönemde birlikte çalıştığı Servet Yardımcı, Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşer, Mustafa Beyazlı ile yola devam edecek olan Demirören’in listesinde Nihat Özdemir, Kaan Terzioğlu, Ali Düşmez, Hilmi Gökçınar ve Mustafa Çağlar gibi önemli isimlerin de yer alacağı öğrenildi.
Başkanlar da gelecek
KATILIMIN yüksek olması beklenen genel kurulda eski başkanlar da yer alacak... TFF’de başkanlık görevi yapan Yılmaz Tokatlı, Erdenay Oflas, Kemal Ulusu, Özkan Olcay, Levent Bıçakcı, Hüsnü Güreli, Abdullah Kiğılı, Mehmet Ali Aydınlar, Mahmut Özgener ve Şenes Erzik gibi isimlerin de bugün genel kurulda yerlerini almaları bekleniyor.
Yarsuvat: 60 imza toplayamadım
G.SARAY’DA görevine veda etmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına talip olan Duygun Yarsuvat, 60 imzaya ulaşamadığını itiraf etti.
Üyelerden imza toplamanın kendisine ters geldiğini söyleyen Yarsuvat “İmzaları niye toplayamadım, ben kalkıp telefon edip ‘Bana imza ver’ demem” ifadeleri ile durumunu özetledi.

Haberin Devamı