Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Türk derbisinde kaybeden yok

Türk derbisinde kaybeden yok

THY Euroleague Top 16 turu F Grubu son hafta maçında Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

Türk derbisinde kaybeden yok

İlk periyotta ipleri eline alan Kanarya, Goudelock’ın 24 sayıyla yıldızlaştığı maçta Efes’e acımadı. Fakat lacivert-beyazlılar, iddiası olmayan Malaga’nın Laboral Kutxa’yı yenmesiyle vizeyi alırken Fener ise CSKA’nın kazanmasıyla 2. sırada son 8’e kaldı

İKİNCİLİĞİ garanti altında olan F.Bahçe Ülker, şansını Malaga galibiyetine bırakmak istemeyen Anadolu Efes karşısına çıktı. Euroleague ve ligde art arda aldığı 2 mağlubiyet ve CSKA’nın yenilmesi durumunda elde edilecek grup liderliği ihtimali sarı-lacivertliler adına kazanma motivasyonuydu. Ancak Efes’in durumunun kritikliği ise bu maçı çok istemelerine tek ama en geçerli nedendi.

KISACA, daha konsantre olan tarafın avantajlı olduğu bu mücadele, Efes adına hiç de öyle başlamadı. Konuk ekip maçın içine girmekte zbir hayli zorlandı. Enejisi düşük rakibi karşısında F.Bahçe, Bogdanovic ve Oğuz’un pota altından bulduğu sayılarla etkiliydi. Hücum anlamında oldukça verimsiz ilk çeyrek performansı ortaya koyan Efes, savunmada da zorluk çıkarmadı rakibine. 23-12 tamamlanan ilk periyot sonrası, Draper ve özellikle Birkan’ın kattığı enerji oyuna denge getirdi. Wesely ve Goudelock’ın üstlendiği sarı-lacivertli hücumlara karşılık Efes’te bechten gelen Bjelica’nın katkısı kritikti. Dengeyi bulmayı başaran lacivert-beyazlılar, devre sonuna doğru değerlendiremedikleri birkaç önemli top sebebiyle skoru dengelemeyi başaramadı ve 2. çeyrek 41-33 F.Bahçe lehine tamamlandı.

Haberin Devamı

Yokları oynayan Saric’in sayılarıyla başlayan 2. yarıda Bogdanovic-Goudelock ikilisi Kanarya adına etkiliydi. Ancak Efes’in yükselen enerjisiyle yakalanan 8-0’lık seri 3:20 kala farkın 2’ye kadar inmesini sağladı. Draper’in sayılarıyla denge gelen skor, Emir- Bjelica ikilisinin tabelaya etkisiyle 3. çeyreğin 59-55 F.Bahçe lehine tamamlanmasına neden oldu. Son çeyrekte daha fazla istemesi beklenen Efes, Perperoglu ve Lasme ile etkili olsa da Bogdanovic-Goudelock ikilisine teslim oldu. 8-0’lık seriyle maçın son dakikalarında büyük avantaj elde eden Kanarya, Cedi’nin son çabasına rağmen sahadan 83-72 galip ayrıldı.

Haberin Devamı