Gazete Vatan Logo
Galatasaray This is Kadıköy! Buradan çıkış yok

This is Kadıköy! Buradan çıkış yok

Saracoğlu’nda gelenek bozulmadı. F.Bahçe ezeli rakibini devirdi, G.Saray’ın Kadıköy’deki galibiyet özlemi 16 yıla çıktı

This is Kadıköy! Buradan çıkış yok

Pozisyonu bol derbide iki takımın kalecileri yıldızlaşınca beklenen gol bir türlü gelmedi. 65’te Emre’nin direkten dönen topunu boş kaleye atamayan Kuyt, 81’de Muslera’yı avladı. 2 dakika sonra Volkan, Yasin’e geçit vermezken, Kanarya lider G.Saray’la farkı 1’e indirdi

BİR iş nasıl başlarsa öyle gidermiş.. İyi de derbide öyle olmadı! Keşke olsaydı.. Arkadaş o neydi öyle ilk 10 dakika.. Fırtına mı desek boran mı? Tamam Kadıköy’ün kilidi belli; ilk yarım saatte golü atan kazanıyor. G.Saray’ın da ‘Hamza H. taktiği’ ilk 20 dakikada golü bulup işi kolaylamak üzerine.
Ama olmadı; 15 dakika sürdü. Belli ki o hızlı çekim ritmi bize fazlaydı.
3. dakikada Selçuk’un kaleyi yoklamasıyla açıldı derbi, Volkan nefis çıkardı. 10’da Burak ceza yayının önünde, uzun gelen topa vurdu, Volkan da kalesinde değildi ama tabela değişmedi. 20’den sonra F.Bahçe oyunda etkisini arttırdı. Orta sahasında fazla çoğalamasa da Emre, Emenike ve Kuyt’la uzun şutlar denediler. 35’te Egemen kale önüne kadar gelip kafayla pozisyonu yarattı ama golü bulamadı.
YİNE BİR HOLLANDALI
İKİNCİ yarı G.Saray’ın ceza sahasında başladı diyebiliriz. Hakan Balta sakatlanınca yerini genç Koray’a bırakmıştı. Önce 53’te Sow’un şutunu Muslera çıkardı.
Ardından köşe vuruşunu kullanan F.Bahçe’de Diego kesti, kalenin dibinde duran Kuyt topa değemedi ve santimle golü kaçırdı!
63’TE hakem feci bir karar verdi, kırmızı kartı sarı yaptı Olcan’a. Emre nefis vurdu, top barajdaki 14
oyuncuyu geçti ama kale direğinde kaldı. Dönen topa Kuyt dokunamadı, pozisyon harcandı. 80’de Hamit uzaktan müthiş bir şut kullandı ama Volkan çıkardı. Bu topun dönüşünde savunmada boşluk yakalayan Kuyt yakın direk dibinden kaleye vurdu ve gooool. 1-0!
İLK maçta sonucu belirleyen Hollandalı Sneijder’di, bu maçta Kuyt galibiyete imzasını atmış oldu. F.Bahçe bu tek golle rakiplerine mesajı verdi; ben bitti demeden bitmez!

Haberin Devamı