Gazete Vatan Logo
Galatasaray Teşvik iddialarına cevap geldi!

Teşvik iddialarına cevap geldi!

Sadi Tekelioğlu'nun "Oyuncularım Galatasaray'dan teşvik primi aldı" sözleri futbol dünyasına bomba gibi düştü. Dönemin Gençlerbirliği futbolcuları ise kendilerini savundu: "Biz onurumuzla oynadık."

Teşvik iddialarına cevap geldi!

Trabzonspor Altyapı Kordinatörü Sadi Tekelioğlu'nun katıldığı Telegol programında, "Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray, oyuncularıma teşvik prim verdi" sözleri futbol dünyasına bomba gibi düştü. 1992-93 sezonunda Gençlerbirliği'nde Valery Nepomniachi'nin yardımcısı olan Tekelioğlu'nun "Gençlerbirliği oyuncuları Beşiktaş maçından önce Galatasaray'dan teşvik primi aldı. İsteyen beni mahkemeye versin" sözlerine dönemin Kırmızı-Siyahlı oyuncularından sert tepkiler geldi.

TANER TAŞKIN: CAVCAV İZİN VERMEZDİ

Gençlerbirliği'nin eski futbolcularından Taner Taşkın, Sadi Tekelioğlu'nun sözlerinin kendisini bağladığını belirterek, "Ben o dönem 20'li yaşlardaydım. Bizim o dönem parayla pulla işimiz yoktu. Sadi hoca neden böyle bir açıklama yaptı anlamak mümkün değil. Benim tek gayem futbol oynamaktı, başka ne isteyebilir ki bir insan o yaşlarda? Gençlerbirliği camiası olarak teşvik primine İlhan Cavcav zaten izin vermezdi" şeklinde konoştu.

MEHMET ALTIPARMAK: BİLDİĞİNİ AÇIKLASIN

24 yıl önce Gençlerbirliği'nde forma giyen Mehmet Altıparmak, "Gençlerbirliği'nde o tür şeylerin olma şansı yoktu. Özellikle İlhan Cavcav başkan buna asla izin vermez. O dönem oynayan futbolcular olarak tek amacımız vardı o da büyük takımlara gitmekti. Ve Gençlerbirliği'nden bütün gençler büyük takımlara gitti. Eğer biz teşvik primi almış olsaydık bunlar ayyuka çıkar ve o büyük transferler gerçekleşmezdi. Biz o dönem sahaya çıktık ve onurumuz için oynadık" dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği'nin Beşiktaş'a 3-1 yenildiği maçta şike iddiaları konuşulduğunu söyleyen Altıparmak, "O zamanlar teşvik primi çoğu kulüp tarafından normal karşılanıyordu ve veriliyordu. Biz bu işin içinde olmadık. Kulüp yapısı olarak Gençlerbirliği de karşıydı. O dönem Gençlerbirliği bir kolej takımı gibiydi. Sadi hocanın bildiği bir şey varsa açıklasın, zan altında bırakmasın kimseyi. Sadi hocaya sormak lazım 24 senedir konuşmuyor da neden şimdi konuşuyor? O dönem onur, haysiyet çok önemliydi. Türkiye'de en ufak bir şey her yerde duyulurdu. Sadi hoca ne biliyorsa açıklasın. Kim ne yaptıysa cezasını çeksin" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

ERKAN SÖZERİ: KİMSE İSPATLAYAMIYOR

Erkan Sözeri ise eski defterlerin açılmasını eleştirdi. Sözeri, "Bunlar çok geçmişe dayalı şeyler. Şu anda bu konuda yapılacak yorum bence yok. Böyle olayların içinde olmadık, olmak istemeyiz. Böyle bir açıklamayı neden yaptı anlamadım. Bu hep söyleniyor defalarca dile getiriliyor ama kimse ispatlayamıyor. İddianın karşılığında da bir belge olması lazım. Bu tarz söylemler hoş değil. Gençlerbirliği takımı oyuncu alırken önce karakter profiline bakar, sonra teknik anlamda oyuncu profiline bakar. Gençlerbirliği'nde oynayan her oyuncu karakterli oyunculardan oluşmuştur ve böyle işlerin içinde asla olmamıştır" açıklamasında bulundu.

1992-93 sezonunda Galatasaray ile Beşiktaş son haftaya puan puana girmiş, Beşiktaş sahasında Gençlerbirliği'ni 3-1 yenerken, Galatasaray da Ankara'da Ankaragücü'ne 8-0 üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaşmıştı.

SADİ TEKELİOĞLU NE DEMİŞTİ?

Trabzonspor'un altyapı kordinatörü Sadi Tekelioğlu, Gençlerbirliği’ni çalıştırdığım dönemden bahsederek Telegol programında şöyle konuştu: "1992/93 sezonu oynanan Gençlerbirliği-Beşiktaş maçında futbolcularım Galatasaray'dan teşvik primi aldılar. Aynı gün İstanbul'da 3-1 biten meşhur maçta da 1 farklı bitmesi için de aynı şekilde. Teşvik primini görmedim ama biliyorum. O dönemki futbolcular isterlerse beni mahkemeye versinler. Teşvik almayan oyuncu yoktur ve sözümün arkasındayım."

Haberin Devamı

Hakan Akar / Karar Gazetesi