Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Sevilla FC hangi ligde, hangi ülkenin takımı? Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi rakibi Sevilla’nın kaç kupası var?

Sevilla FC hangi ligde, hangi ülkenin takımı? Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi rakibi Sevilla’nın kaç kupası var?

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kura çekimine temsilcimiz Fenerbahçe de seri başı olarak katıldı. Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla oldu. Peki, Sevilla FC hangi ligde, hangi ülkenin takımı? Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi rakibi Sevilla’nın kaç kupası var? 

Sevilla FC hangi ligde, hangi ülkenin takımı? Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi rakibi Sevilla’nın kaç kupası var?

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükselen temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Sarı-lacivertli temsilcimiz kura çekimine seri başı olarak katıldı. Fenerbahçe'nin rakibi Sevilla oldu. Peki, Sevilla FC hangi ligde, hangi ülkenin takımı? Fenerbahçe’nin rakibi Sevilla’nın kaç kupası var? 

 
Sevilla FC hangi ligde, hangi ülkenin takımı, kaç kupası var? 

Sevilla Fútbol Club, İspanyol futbol kulübü. Ülkenin en yüksek prestijli ligi olan La Liga'nın köklü takımlarından birisidir. 1905 yılında kurulan Sevilla FC'nin yakın tarihteki en büyük başarıları 6 kez UEFA Avrupa Ligi ile 1 kez UEFA Süper Kupası'nı kazanmasıdır. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım unvanına sahiptir. 

Sevilla şehrinin iki büyük takımından birisi olan Sevilla FC'yi İspanyol teknik direktör Manolo Jiménez ve ekibi çalıştırmaktadır. Manolo Jiménez takım tarihinin en büyük teknik direktörü olan Juande Ramos'un takımdan ayrılıp Tottenham Hotspur'a gitmesiyle gelmiştir. Ancak Juande Ramos kadar sevilmediği bilinmektedir.Takımın başkanlığını ülkenin önde gelen isimleri ile yakınlığı bilinen İspanyol José María del Nido yapmaktadır. Takımın renkleri bordo-beyaz olup taraftarlar takıma bordo-beyazlar demektedir. Maçlarını 45.000 koltuklu Ramón Sánchez Pizjuán'da oynayamaktadır. 

Haberin Devamı

Tarihçe 

25 Ocak 1890 yılında kurulan Sevilla FC tarihinin ilk maçını Recreativo takımı ile oynamıştır.İlk kazandıkları kupa Sevilla şehir kupasıdır.Ulusal olarak ilk kez Copa del Rey'i 1934 yılında kazanmışlardır. 1958 yılında açılan Ramón Sánchez Pizjuán'dan önce Chamartin Stadium'u kullanmışlardır. Sevilla FC birkaç kez 2. Lige düşmüş ancak kısa sürede La Liga'ya yükselmişlerdir. 

2005-2006 UEFA Şampiyonluğu 

Eindhoven'da bulunan Philips Stadyumu'nda oynanan final maçında Middlesbrough FC ile karşılaşan Sevilla 36.500 kişinin önünde rakibini final maçlarında az görülecek bir skorla 4-0 yenip kupaya uzanmıştır.Luís Fabiano , Enzo Maresca(2) ve Frédéric Kanouté'nin golleri ile maçı kazanmışlardır.Karşılaşmayı Alman hakem Helbert Fandel yönetmiştir. 

Haberin Devamı

2006-2007 UEFA Şampiyonluğu 

UEFA Kupası yarı finalinde 3 İspanyol'un bulunması 1 tanesinin final oynayacağını kesinleştirmiştir.Yarı finalde Sevilla FC yarı finaldeki ilk maçta CA Osasuna'ya 1-0 yenilmesine rağmen kendi evinde 2-0 galip gelmeyi bilmiştir. Ve 2.kez üst üste UEFA Kupası'nı kazanma şansını yakalamıştır. Diğer eşleşmede ise Barselona ekibi Espanyol her iki maçta SV Werder Bremen'i mağlup etmiştir.(3-0),(2-1).Ve finalde iki İspanyol takımı karşı karşıya gelmiştir. 

28/08/2007 Antonio José Puerta Pérez 

Sevilla ile Getafe arasında oynanan maçın 31. dakikasında yerde kalmış ve bilincini kaybetmiştir. Saha kenarında yapılan ilk müdahalenin ardından ayağa kalktı ve yavaşça sahayı yürüyerek terk etti.Fakat soyunma odasındayken bir kez daha fenalaştı ve yere yığıldı.Hastaneye kaldırılan Puerta kırk sekiz saat sonra, 28 Ağustos 2007'de öldü. 

Haberin Devamı