Gazete Vatan Logo
Futbol Şampiyona İstanbul'da başlıyor

Şampiyona İstanbul'da başlıyor

18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, 14 ülkenin katılımıyla yarın İstanbul'da başlayacak.

Şampiyona  İstanbul'da  başlıyor

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği'ne (ABAF) üye 12 ülkenin katılımı ile İstanbul'da düzenlenecek 18. Balkan Salon Atletizm Şampiyonası, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda yarın başlayacak. 183 atletin mücadele edeceği ve bir gün sürecek şampiyona, saat 13.30'da kadınlar üç adım atlama yarışı ile başlayacak. Sporseverler, ücretsiz olarak izleyebilecekleri şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Makedonya ve Sırbistan'dan gelen atletleri görme fırsatı bulacak. Ayrıca, misafir olarak katılan Kenya ve Azerbaycan'dan dört atlet de Türk sporseverlerin karşısına çıkacak.

Şampiyonanın favori ekipleri arasında yer alan Türkiye'nin kadrosunda 39 kişi bulunuyor. Romanya 27, Bulgaristan da 21 atlet ile en çok sporcu ile katılım gösteren diğer ülkeler.
Türkiye'nin kadrosunda Avrupa şampiyonu ve Olimpiyat beşincisi Nevin Yanıt, Türkiye rekortmeni Sevim Sinmez Serbest, Dünya Salon ikinciliği bulunan İlham Tanui Özbilen, 10 bin metrede Avrupa Şampiyonu, 5 bin metrede Avrupa üçüncülüğü bulunan Polat Kemboi Arıkan, Avrupa dördüncülüğü bulunan Hüseyin Atıcı gibi isimler yer alıyor. Tecrübeli isimlerin yanında Aslı Arık, Emel Dereli, Toros Pilikoğlu gibi kategorilerinde rekortmen genç atletler de ülkemizi temsil edecek.

Haberin Devamı