Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Sabredip kazanacağız'

'Sabredip kazanacağız'

Beşiktaş'ın Sporting Lizbon ile yarın akşam oynayacağı UEFA Avrupa Ligi H Grubu 2. maçı öncesinde teknik direktör Şenol Güneş ve futbolcu Ricardo Quaresma basın toplantısı düzenledi.

'Sabredip kazanacağız'

“Rakibimiz ilk maçında mağlup olduğu için bu mücadeleye daha çok önem verecek. Galip gelirsek hem puan hem moral olarak öne geçmiş oluruz. Quaresma ilk 11’de başlayacak.”

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda bugün Portekiz’in Sporting Lizbon takımı ile yapacakları maçı kazanmaları halinde önemli bir avantaj yakalayacaklarını belirtti.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Lokomotiv Moskova, Sporting ve biz ilk 2 için yarışın içinde gözüküyoruz. Gruptan çıkma adına çok önemli bir maç. Rakibimizin çok deneyimli, kaliteli bir hocası var. Güçlü bir takım. Ancak biz de kalitemizi, gücümüzü biliyoruz. Sabırlı oynayarak kazanmak istiyoruz. Sabırsız olma durumunda değiliz.

‘TOSIC’İN 2. GOLÜ ÇOK DAHA GÜZELDİ!’

LOKOMOTIV Moskova, ilk maçta Sporting’i savunma anlayışında başarılı olarak yendi. Rakibimiz ilk maçını kaybettiği için bu mücadeleye daha fazla önem verecektir. Bu maçın sonucu iki takım için de yarışı bitirmez ama biz kazanırsak hem puan hem de moral olarak öne geçmiş oluruz. Hem ligi hem Avrupa’yı düşünerek devam etmek durumundayız. Sayısı fazla olmamak kaydıyla birkaç değişiklik yapmayı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

RICARDO Quaresma’nın yedek kaldığı için mutsuz olduğu yönündeki iddialara, “Mutsuz olduğu bilgisi bana gelmedi. Antrenmanda gayet neşeliydi” yanıtını veren Güneş, Portekizli yıldızın bugünkü karşılaşmada ilk 11’de olacağını ifade etti. Şenol hoca, son iki maçta kendi ağlarını havalandıran Dusko Tosic hakkındaki soru üzerine ise esprili bir şekilde “Attığı gollere bakıldığında ikinci golü daha güzeldi. Net vurdu, sert vurdu” şeklinde konuştu.

‘Ben de ortada durmak isterim’
GÜNEŞ, derbide F.Bahçeli Robin van Persie ile saha komiseri arasında yaşananların hatırlatılması üzerine “Kurallar önceden koyulur ve uygulanır. Bu kişiye göre değişmez. Eğer öteki türlü olsa ben de yedek kulübesinde değil, sahanın ortasında olmak isterim. En güzel orası, o noktadan maçı daha iyi idare ederim” yanıtını verdi.
‘Sporting’in gücü bizi motive eder’
BEŞİKTAŞ’IN Portekizli yıldızı Quaresma, Sporting’i yenmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Takımdaki birlikteliğin çok iyi olduğunu ifade eden Q17, “F.Bahçe maçında oynamadım ama arkadaşlarımın mutluluğunun bir parçası oldum” derken Sporting’le ilgili ise “İyi bir takımlar. Şampiyonluk mücadelesi veriyorlar. İyi bir hocaları var. Bunlar motivasyonumuzu artırıyor. Evimizde kazanmak istiyoruz. Hiçbir rakibin evimizde oyuna hükmetmesine izin vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı