Gazete Vatan Logo
Futbol Rus ruletinden Belçika sağ çıktı

Rus ruletinden Belçika sağ çıktı

Cezayir'den sonra Rusya'yı da zorlanarak geçen 'Şeytanlar' ikinci tura çıktı

Rus ruletinden Belçika sağ çıktı

BELÇİKA'NIN oynadığı futbola inanabilmek çok zor. Kadroda bu kadar önemli yıldız ve yıldız adayları varken nasıl bu kadar etkisiz olabiliyorlar, gerçekten izahı yok. Grubun ilk maçında Cezayir'i son 20 dakikada buldukları gollerle yenmeyi başarmıştı 'Şeytanlar'; dün de Rusya'yı 88'de geçtiler.

HAZARD FARKI

CEZAYİR karşısında izleyenleri uyuklatan Belçika dün de aynı şeyi yaptı. Hatta bir ara tribünde uyuyan bir Belçika Rusya tarftarı bile yansıdı ekranlara. İlk maçı 1-0'dan döndüren Fellaini ve Mertens'i o gün sonradan oyuna alan teknik direktör Marc Wilmots dün hatasını anlamış olacak ki her iki isim de ilk 11'deydi.

FAKAT buna rağmen 84'e kadar sahada futbol adına hiçbir şey yoktu. 'Atan kazanır' havasında giden maçta Belçikalılar 84'te Mirallas'ın kötü vuruşuna rağmen direkten dönen toplarıyla uyandı. Uzatmalarla birlikte kalan 9 dakikalık bölümde Hazard aldı sazı eline. 86'da Zidanevari hareketinin ardından etkisiz bir şut çeken Hazard, 88'de ise Rusya savunmasının sağ tarafında bulunan oyuncuları peşine takıp 19 yaşındaki Origi'ye yaptı asistini. Genç oyuncu düzgün vuruşuyla hem skoru belirledi hem de Belçika'nın 2. tura çıkışını ilan etti.

Haberin Devamı