Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Roger Federer emekli mi oldu? Roger Federer tenisi bıraktı mı?

Roger Federer emekli mi oldu? Roger Federer tenisi bıraktı mı?

Roger Federer tenisi bıraktı mı, Roger Federer emekli mi oldu? İsviçreli spor efsanesi Roger Federer, tenise veda etmeye hazırlanıyor.

Roger Federer emekli mi oldu? Roger Federer tenisi bıraktı mı?

Roger Federer, gelecek hafta gerçekleşecek olan Laver Cup'ın ardından tenis kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Roger Federer tenisi bıraktı mı, emekli mi oldu?

41 yaşındaki Federer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önümüzdeki hafta başlayacak Laver Cup ile birlikte kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Tenise 6 yaşında başlayan ve tüm zamanların en iyilerinden biri olarak kabul edilen İsviçreli raket, kariyerinde 20 Grand Slam şampiyonluğu kazandı.

"500'den fazla maç yaptım"

20 Grand Slam şampiyonluğu bulunan 41 yaşındaki sporcu, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Çoğunuzun bildiği gibi, son üç yıl sakatlıklar ve ameliyatlarla geçti. Formda bir şekilde dönmek için çok çalıştım. Ancak vücudumun kapasitesini ve limitlerimi biliyordum. Son zamanlarda bana verdiği mesaj çok değerliydi. 41 yaşındayım. 24 yılda bin 500'den fazla maç yaptım. Tenis bana daha önce hayal ettiğimden çok daha cömert davrandı. Şimdi profesyonel kariyerimin sonlanması gerektiğinin farkındayım. ALondra'daki ATP turnuvası Laver Cup benim son turnuvam olacak. Gelecekte yine tenis oynayacağım ancak bu kesinlikle Grand Slam'ler veya turnuvalar olmayacak" sözleriyle emeklilik kararını duyurdu. 

Haberin Devamı

Roger Federer kimdir?

Birinci sırada daha önce art arda 237 hafta ve toplamda 302 hafta kalarak rekor kıran İsviçreli tenisçi Roger Federer kimdir?

Roger Federer, 8 Ağustos 1981 tarihinde Basel, İsviçre'de dünyaya geldi. 

Henüz küçük yaşlarından itibaren spora meraklı olan Roger Federer, henüz 6 yaşındayken tenis oynamaya başladı.

Bir süre tenis ve futbolu birlikte götürdü. İki farklı spor dalını da çok seven Federer, 13 yaşında kesin bir karar vererek tenise yöneldi.

13 yaşındayken İsviçre Gençler Şampiyonu oldu. Bu başarısından hemen sonra daha profesyonel eğitim alabilmek için evinden ayrılarak İsviçre Ulusal Tenis Akademisi'nde eğitime başladı.

Aldığı profesyonel eğitimin de etkisiyle üst üste galibiyetler kazanan Federer, daha 16 yaşındayken dünya çapında gençlerde bir numaraya yükseldi.

1998 senesinde 'gençler' kategorisinde ITF Dünya Gençler Şampiyonu oldu. Bu başarısından sonra 2001 senesinde ilk ATP (profesyonel seviye) turnuvasını kazandı.

Haberin Devamı

2004 senesinde koçsuz çalışan Federer, aralarında Wimbledon, Amerikan Açık, ve Avusturalya Açık’ın bulunduğu önemli dört turnuvanın üçünü kazanarak dünyanın bir numaralı erkek tenişçisi oldu.

İlerleyen kariyerinde birçok başarı elde eden Federer, ülkesi adına katıldığı 2008 Beijing Yaz Olimpiyatları'nda 'çiftler' kategorisinde partneriyle birlikte altın madalyanın sahibi oldu. 

2012 Lonra Yaz Olimpiyatları'nda ise 'tekler' kategorisinde gümüş madalya kazandı.

2017 senesinin Ocak ayında Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın Avustralya Açık tek erkekler finalinde Roger Federer, Rafael Nadal'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Tarihin teklerde en fazla Grand Slam turnuvası kazanan erkek tenisçisi olan İsviçreli tenisçi, rekorunu 18 şampiyonluğa çıkardı.

16 Temmuz 2017 tarihinde ise, Wimbledon tek erkekler finalinde Hırvat rakibi Marin Cilic’i 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. 2017 senesinde şimdiye kadar oynanan 3 grand slamden Fransa Açık’a katılmayıp Avustralya Açık, Miami Açık ve Halle Açık’ta mutlu sona ulaşarak bu sezon 5 şampiyonluk elde etti.

Haberin Devamı

İsviçreli raket, şu ana dek elde ettiği başarılar neticesinde toplam $107,309,145 ödülün sahibi oldu