Gazete Vatan Logo
Galatasaray Potanın kara günü

Potanın kara günü

Ne 'Son maça çıkmam' diyen G.Saray ne TBF geri adım attı ne de F.Bahçe özür diledi... Olan Türk basketboluna oldu

Potanın kara günü

TÜRK basketbolu dün tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Ancak bu tarihi gün son dönemde Avrupa ve dünyada elde edilen başarılara bir yenisi eklemek değildi. Ya da son yıllarda kulüplerimizin Avrupa arenasında elde ettiği başarılara ya da kupalara bir yenisini eklemeleri hiç değildi. Beko Basketbol Ligi'nde 23 yıllık özlemini geçen sene gideren son şampiyon G.Saray Liv Hospital, 48 yıllık lig tarihinde bir ilke imza atarak F.Bahçe ile oynanacak ve şampiyonun belirleneceği 7. maça çıkmadı.

G.SARAY cephesi özellikle serinin 2. maçında galibiyetlerinin son saniyelerinde yaşanan hakem hatası nedeniyle ellerinden alınmasına isyan ederken, sonrasında yöneticilerin de dahil olmasıyla beraber olay bambaşka bir boyuta uzandı. 4. maçta F.Bahçe Koçu Obradovic'in oyundan atılması, sonraki maçta cezası nedeniyle yer alamamasıyla birlikte F.Bahçe cephesi başkan Aziz Yıldırım, genel sekreter Mahmut Uslu ve şube sorumlu yöneticisi Ahmet Özokur ile birlikte medyanın karşısına geçti.

KONU PARKEDEN ÇIKTI

Haberin Devamı

SANİYE saniye görüntülerle hakemlerin hataları anlatıldı. G.Saraylı taraftarların ettiği küfürler biplenerek medya ile paylaşıldı. Kapasiteden fazla seyirci alındığı, taraftarların organize bir şekilde sarı-lacivertlilere küfür etmesine müsaade edildiği ithamında bulunuldu. Konu parkeden çıktı, "Şikeyi Türkiye'ye G.Saray öğretti”ye kadar gitti. Ergin Ataman'a ahlaklı olması gerektiği yoksa milli takım koltuğunda oturtulmayacağına vurgu yapıldı.
F.BAHÇE'NİN bu hamlesine G.Saray'dan da yanıt gecikmedi. Sarı-kırmızılılar aynı gün "Şikeyi iyi öğrenmişsiniz" diyerek F.Bahçe'yi topa tuttu. Ezeli rakiplerinin taraftarına bahaneler üretmek için bu tarz açıklamalar yaptığı, kaptanı Ender Arslan'ı ayartmaya çalıştığı, kadınlar Euroleague finalinde G.Saray Kaptanı Işıl Alben'e F.Bahçe taraftarının organize bir biçimde küfür ettiği yönünde ifadelere yer verildi.
‘İSTERSE GÖSTERİRİM...’
ARDINDAN G.Saray da medyanın karşısına geçti. 5 .maçtaki taraftar olayları nedeniyle G.Saray'a olduğu gibi F.Bahçe'nin sahasının kapatılması gerektiğine vurgu yapıldı. Hakemlere, TBF'ye ayar verildi. Öncesinde ise Ergin Ataman'ın F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun maç esnasında edep yerini göstererek kendisine "Seni s...cem" dediğini açıklaması olaya yeni boyut kattı. Uslu'nun "İsterse göstererim" şeklindeki açıklaması ise seviyenin ulaştığı yeri açıkça ortaya koydu.
BASKETBOL Federasyonu'nun F.Bahçe'ye 40 bin TL para cezası vermesi ve maça hakem Recep Ankaralı'yı ataması ise az konuşan yöneticileri ister istemez açıklama yapmaya itti! G.Saray'da konuşmadık kimse kalmadıktan sonra toplanan yönetim kurulu oybirliği ile Ülker Arena'daki 7. maça çıkmama kararı aldı. Açıklamayı bizzat yapan başkan Ünal Aysal, Aziz Yıldırım'a 'şike hükümlüsü' göndermesi yaptı. TBF'yi şaibeli ve 'birilerinin' kuklası olarak ilan etti. Bekledikleri adımlarının atılmaması durumunda ligden bile çekilebileceklerini vurguladı.
RESMEN DALGA GEÇTİLER
F.BAHÇE resmi sitesinden ince mesajlarla dolu "Siz isteyin Fransa ya da Belçika'da bile oynarız" açıklamasıyla üslubunu sertlikten dalga geçme boyutuna taşıdı. Hatta Aysal'a 'dolandırıcı' bile denildi. G.Saray da önceki gün kararlarının arkasında olduğunu kamuoyuyla paylaştı.
VE dün... Gergin bekleyişin ardından G.Saraylı oyuncular kamp için bulundukları Maslak Sheraton’dan maçın başlamasına yaklaşık 3 saat kala ayrıldı. Ama Ülker Sports Arena'ya değil evlerine gitmek için. Böylelikle son şampiyon G.Saray final maçına çıkmayarak tarihe geçti. Ve 19 Haziran 2014 sadece basketbol değil Türk spor tarihine kara bir gün olarak kazındı.

Haberin Devamı