Gazete Vatan Logo
Moto GP Kenan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü'nde rekor deneyecek

Kenan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü'nde rekor deneyecek

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında hız rekoru denemesi yapacak

Kenan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü'nde rekor deneyecek

Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışan Kenan Sofuoğlu, Japon markası Kawasaki'nin gönderdiği, modifiye edilmiş Ninja H2R model motosikletle saatte "400 kilometre hız" rekoru denemesine yönelik çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Daha önce trafiğe kapalı alanda saatte 396 kilometre hıza ulaştığını ve bunu 400'e çıkarmayı hedeflediğini anlatan Kenan, rekoru Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında deneyeceğini ifade etti.

Asma köprünün açılış programı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve projeyi anlattığını dile getiren Kenan, şunları söyledi:

"Rekor denemesini Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında denemek istiyorum. Cumhurbaşkanımızla telefonda konuştuk. Osman Gazi Köprüsü'nün açılışındaki hız denemesi projeme Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan destek verdi. Açılışta böyle bir rekor denemesinden gurur duyacağını söyledi. Can güvenliği tedbirlerini alarak bu rekoru köprüde gerçekleştirmek istiyorum. Bu hafta sonu Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki 8. ayak yarışına katılacağım. İtalya yarışından sonra köprüde test yapacağım. Rüzgar ve diğer doğal faktörleri değerlendireceğim."

Haberin Devamı

Daha önce ABD'li bir motosikletçinin saatte 385 kilometre hıza ulaştığını anlatan Kenan, bu mesafeyi aştığını ve 400'e taşımayı hedeflediğini dile getirdi.

Kenan Sofuoğlu, rekor denemesi için 2 kilometrelik mesafeye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Kawasaki markası da 400'e çıkmak için uğraşıyor. İstediğim hıza 30 saniyenin altında ulaşmam gerekiyor. Daha sonrası lastiklerin ısınarak parçalanma riski var. Bunun için öncesinde soğutma yöntemine başvuracağız. Ayrıca özel tulum hazırlayacağız. Rekor için 3 aydır çalışıyorum. Kolay olmayacak." diye konuştu.

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında Marmara Denizi'nin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu arasına yapımı tamamlanan 2 bin 682 metrelik Osman Gazi Köprüsü'nün 30 Haziran'da ulaşıma açılması planlanıyor.