Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal 40 gün yuvada kalacak

Kartal 40 gün yuvada kalacak

Bu sezon yurtiçi ve yurtdışı maçları için yaklaşık 50 bin kilometre kateden Beşiktaş, uzun bir süreliğine yerleşik hayata geçiyor.

Kartal 40 gün yuvada kalacak

Siyah-Beyazlılar önümüzdeki 5 resmi maçını İstanbul'da oynayacak. 26 Nisan'daki Trabzon deplasmanına kadar tam 40 gün dışarıya adımını atmayacak.

Beşiktaş için 2014-15 sezonunun geride kalan kısmı deyim yerindeyse yollarda geçti. Yeni stadı Vodafone Arena'nın inşaatının sürmesi nedeniyle bazı iç saha maçlarını İstanbul dışında oynayan Siyah-Beyazlılar ligdeki deplasman maçları, Avrupa Ligi'ndeki yurtdışı maçları ve kamp çalışmaları için gidilen şehirler hesap edildiğinde rekor derecede yol yaptı.

6 ülke ve 20 farklı şehir

Siyah-Beyazlılar yarıştığı 3 kulvar olan Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 44 karşılaşmaya çıkarken 6 ülke gezdi ve 20 farklı şehre yolculuk yaptı. Bu seyahetler için yaklaşık 50 bin kilometre yol kat- eden Siyah-Beyazlıların her maç başına yaptığı yol yaklaşık bin 136 kilometreye denk geldi.

Seri Olimpiyat’ta başlıyor

Ancak Kartal bu göçebe hayatına uzun bir süreliğine ara veriyor. Nitekim Beşiktaş perşembe günkü Club Brugge maçından başlayarak önümüzdeki 5 resmi karşılaşmasını İstanbul'da oynayacak. Belçika ekibini Olimpiyat Stadı'nda ağırladıktan sonra ligde Fenerbahçe'ya Kadıköy'de konuk olacak Siyah-Beyazlılar ardından sırasıyla Başakşenir Stadı'nda Başakşehir ile Kasımpaşa Stadı'nda Kasımpaşa ile son olarak yine Başakşehir Stadı'nda Karabük ile karşılaşacak. Tam 40 gün sürecek 5 maçlık iç saha serisi 26 Nisan'daki Trabzonspor deplasmanıyla son bulacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın gittiği kentler

YURTDIŞI

Bielefeld (Almanya),

Londra (2), Leeds, Liverpool, (İngiltere),

Rotterdam (Hollanda),

Belgrad (Sırbistan),

Tripoli (Yunanistan),

Brugge (Belçika).

YURTİÇİ

Ankara (5 kez),

Konya (2 kez),

Mersin,

Bursa,

Balıkesir,

Kayseri,

Karabük,

Antalya,

Adana,

Gaziantep,

Rize,

Eskişehir.

(Bugün)