Gazete Vatan Logo
Futbol Infantino'ya Ferguson'dan destek geldi

Infantino'ya Ferguson'dan destek geldi

UEFA elçiliği yaptığı dönemde Infantino ile çalışan Ferguson, desteğinin İtalyan asıllı İsviçreli yöneticiye olacağını belirtti.

Infantino'ya Ferguson'dan destek geldi

İngiliz ekibi Manchester United’da uzun yıllar teknik direktörlük yapan Sir Alex Ferguson, FIFA’daki başkanlık seçimi hakkında açıklamalarda bulundu.

İngitere Premier Lig takımlarından Manchester United’da 27 sene teknik direktörlük yapan ve bu süreçte ‘Sir’ unvanını kazanan Alex Ferguson, FIFA başkanlık seçimi hakkındaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. UEFA’da Elit Teknik Direktörler Elçiliği görevindeyken Gianni Infantino ile çalışan ve kendisini yakından tanıma fırsatını bulan Ferguson, FIFA başkanlık seçiminde desteğinin İtalyan asıllı İsviçreli spor yöneticisinden yana olacağını söyledi.

“Gianni’nin yardımları benim için çok anlamlı”

Ferguson, “UEFA’da elçilik görevini yürüttüğüm son birkaç yılda Gianni’yi yakından tanıma fırsatım oldu. Şunu söylemeliyim ki, o bana sorgusuz sualsiz hep yardım etti ve bu yardımları benim için çok ama çok anlamlıydı” sözleriyle kendi görev süresinde Gianni Infantino’nun kendisine ne kadar yardımcı olduğunu açıkladı.

74 yaşındaki İskoç efsane, “Infantino’nun profesyonellik, disiplin, organizasyon yeteneği ve futbol bilgi birikimi konularında iyi bir altyapıya sahip olduğunu düşünüyorum ve FIFA başkanlığı macerasında tüm başarıların onunla olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Mourinho, Figo ve Capello da destekliyor

Ferguson bu açıklamalarıyla, Gianni Infantino’yu desteklediğini açıklayan Jose Mourinho, Luis Figo ve Fabio Capello gibi ünlü spor figürlerinin arasına katıldı. Mourinho, Figo ve Capello, Infantino’nun Pazartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında da yer almıştı.

Belki de bu isimlerden daha da büyük bir destek, Infantino’nun açıklamaları sonrası Rusya’dan geldi. Infantino’nun Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası hakkındaki olumlu açıklamaları üzerine Rusya, İsviçreli spor adamına FIFA başkan adaylığında tam destek vereceklerini açıkladı.

Başkanlık için beş aday

Gianni Infantino’nun Güney ve Orta Amerika’dan da destek sözü aldığı biliniyor. İsviçreli aday, FIFA başkanlığı için Fransa’dan Jerome Champagne, Ürdün’den Prens Ali bin El-Hüseyin, Güney Afrika’dan Tokyo Sexwale ve Bahreyn’den Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife ile yarışıyor.

Haberin Devamı

SPORCOPE