Gazete Vatan Logo
Futbol Hunt da Semih'i örnek aldı

Hunt da Semih'i örnek aldı

Almanya Bundesliga'da oynanan Nürnberg - Werder Bremen maçında, Bremen'in yıldız futbolcusu Aaron Hunt lehine çalınan penaltı kararını iptal ettirdi.

Hunt da Semih'i örnek aldı

Süper Lig'de oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisinde, kendisine çarparak dışarı giden topa aut kararı veren hakem Cüneyt Çakır'ı uyararak kararı değiştirten Semih Kaya'ya Galatasaray Kulübü fair-play ödülü vermişti.

PENALTI KARARINI İPTAL ETTİRDİ

Semih Kaya'nın ardından Werder Bremen'in yıldızı Aaron Hunt da fair-play davranışı sergiledi. Hunt, Nürnberg maçında rakibini geçerken ceza sahasında yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi ancak Hunt hakemin yanına giderek penaltı kararını iptal ettirdi. Bu hareket Almanya'da haftanın gündemine oturdu.



"BU ŞEKİLDE KAZANMAK İSTEMİYORUZ"

Hunt, pozisyonla ilgili yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

"O pozisyonda rakip ile bir temasa geçmeyi ve sonrasında penaltı almayı istiyordum. Biliyorum bu yanlış bir davranış ama içgüdüsel bir şey."

Hakemin yanına gidip kararı iptal ettirmesiyle ilgili de konuşan Hunt, "Bu tarz şeyleri düşünmek zorundasınız ancak biz maçlarımızı bu şekilde kazanmak istemiyoruz" dedi.

"FAIR-PLAY ÖDÜLÜNÜ HAKEDİYOR"

Alman spor kamuoyunda ise Hunt’ın yılın Fair Play ödülü alması ve bu hareketin lig için rol model olması gerektiği yönünde görüşler yer aldı.

İŞTE HUNT'IN O HAREKETİ

Haberin Devamı