Gazete Vatan Logo
Futbol Hesap kapatma zamanı!

Hesap kapatma zamanı!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki rakibi bugün belli oldu. İçeride ve dışarıda gol bulma konusunda sıkıntıları yok. Topa sahip olmayı seven bir takım. Savunmada ise güçlü değiller. Kadıköy’de 50 bin kişi önündeki ilk maç belirleyici olacaktır. Gol yemeden alınacak galibiyet F.Bahçe’yi Amsterdam’a uçurabilir

Hesap kapatma zamanı!

Yarı finalde eşleşebileceğimiz en makul rakip tabii ki İsviçre temsilcisi Basel’di. Ancak şunu da unutmamak lazım, yarı finale kadar gelmiş, Zenit ve Tottenham’ı elemiş bir Basel de zorlu bir rakip.

Benfica futbol geleneği çok güçlü, Avrupa’da defalarca finaller oynamış, saygı duyulacak bir kulüp. Özellikle evinde Luz Stadı’nda 65 bin seyircisiyle iyi bütünleşen bir takım. Kadrosunda Brezilya, Arjantin ve Portekiz Milli Takımları’nda oynayan uluslararası tecrübeye sahip önemli isimler var. Cardozo golü seven ve koklayan, çok tehlikeli bir oyuncu.

İçeride-dışarıda gol bulma konusunda sıkıntıları yok. Portekiz Ligi’nde de şampiyonluğa koşuyorlar. Luisao ve Garay’ın oynadığı savunma hatları çok da güçlü değil. Özellikle hızlı hücumlar ve hızlı oyuncular karşısında zorlanıyorlar.

F.Bahçe, Benfica’yı geçebilecek güce ve potansiyele sahip. Sarı-lacivertlilerin organize, disiplinli ve güçlü savunma oyunu, UEFA Avrupa Ligi’nde şu ana kadar çok iş yaptı. Portekiz temsilcisi karşısında da buna ihtiyacımız var. Kadıköy’de gol yemeden alınacak bir galibiyet, final yolunda yine büyük avantaj getirir.

ZİNCİR BOZULMAMALI

Benfica, topa sahip olmayı seven ve hücum gücü yüksek bir takım. Dikkat edilmesi gereken birçok oyuncusu var. İyi takım savunması yapan bir F.Bahçe sadece Benfica karşısında değil, her ekip karşısında şanslı. Tabii ki kolay olmayacak ancak bu noktaya geldikten sonra final yolunda sarı-lacivertlilerin de kendi silahlarını ve gücünü kullanarak Benfica’yı alt ederek Amsterdam’a adım atması mümkün.
İÇ sahada 50 bin seyirci önünde oynayacağımız ilk maç belirleyici olacaktır. Gol yemeden alınacak bir galibiyet Kanarya’yı Amsterdam’a uçurabilir.

Tarihsel olarak da F.Bahçe’nin Benfica’yla görülecek bir hesabı var. 1975-76 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda ilk maçta 7-0 yenilen F.Bahçe, rövanşta ise 1-0 kazansa da tura veda etmişti. Aykut Kocaman ve talebeleri birlikte güçlü bir zincir oluşturarak buraya kadar geldiler. Bu zincir bozulmaz ise F.Bahçe finale koşar.

Haberin Devamı