Gazete Vatan Logo
Futbol Güç Barça'da artık

Güç Barça'da artık

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile Barcelona Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Güç Barça'da artık

Türkiye’nin gururu Cüneyt Çakır’ın yönettiği maça Katalanlar golle başladı. Rakitic 4’te perdeyi açarken 55’te Juventus, Morata ile skoru dengeledi. Ancak 68’de Suarez ve 90+7’de Neymar sahneye çıktı, Kupa 1’in sahibi Barça oldu

LIONEL Messi, Avrupa futbolunda bir dönüm noktası... Barcelona A Takımı’nda 2004-05’ten beri düzenli forma giyiyor. O sahneye çıktıktan sonra Eski Kıta’da oynanan futbolda dengeler değişti. Messi’den önce de büyük kulüptü Barcelona ama Kupa 1’de sadece tek zaferi vardı. O geldi, dün kazanılan ile birlikte toplamda 5. kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı Katalan ekibi. Böylece ezeli rakipleri Real Madrid’i de geçtiler ve 2000’lerde Devler Ligi’ni en çok kazanan takım unvanını kazandılar.

90’LARIN sonunda marka yıldızı Del Piero önderliğinde hep bu seviyenin değişilmeziydi Juventus. 1996’da Ajax’ı yenip kupayı almış, ardından önce dün kupayı stada getiren Karl-Heinz Reidle’li Dortmund’a, sonra da Real Mad-rid’e yenilip finalde takılmışlardı.

JUVE, Avrupa futbolunun zirvesine bu sezon geri döndü. Bu kez, oynadıkları son finalde karşılarına çıkan Raul-Morientes-Mijatovic üçlüsünden daha iyi bir üçlü rakipleri oldu: Neymar, Suarez ve tabii ki Messi...

Haberin Devamı

BUFFON DA YETMEDİ

MAÇ öncesinde favori Barcelona’daydı. Daha 4’te yine tam da sadece onların atabileceği bir golü attılar. Messi atağın yönünü sola çevirdi. Alba’dan topu alan Neymar’ın kaçırdığı Iniesta’nın asistinde son vuruşu Rakitic yaptı ve skor 1-0 oldu.

SONRASINDA efsane Buffon iş başındaydı. Barça’nın skoru 2-0’a getirmesine izin vermeyip, takımını maçta tuttu. İlk yarıda Morata ve Vidal ve Marchisio’nun şutlarıyla 3 fırsatı harcayan siyah-beyazlılar, 55’te skoru eşitledi. Marchisio’nun topuğundan çıkan ve savunmayı dağıtan pasıyla başlayan atak, Lichsteiner’in ortasıyla sürdü, Tevez’in şutu Ter Steigen’den dönerken tamamlayan Morata oldu: 1-1.

BU gol sonrası oyun üstünlüğünü Juve aldı. Ancak 68’de kontraya çıktı Barça... Messi topu taşıdı, şutunu attı, Buffon yine kurtardı fakat Suarez tamamladı: 2-1.

Haberin Devamı

ÖNE geçmek rahatlattı Katalanları. Üstünlüğü yeniden ele aldılar. Maçın sonuna kadar uzaktan gelen şutlar haricinde tehlike yaşamadılar. 90+7’de ise finali yine Messi’nin başlattığı bir kontrada Neymar yaptı ve bu golün santrası dahi olmadı: 3-1.