Gazete Vatan Logo
Basketbol Gelecek sezona hazır mısınız?

Gelecek sezona hazır mısınız?

Beko Basketbol Ligi’nde play-off heyecanı yarın başlıyor... Kaan Kural ilk tur eşleşmelerini yorumladı:

Gelecek sezona hazır mısınız?

Avrupa yoğunluğu ve sezon içinde 2 maçı kazananın play-off’a 1-0 önde başlama kuralı olmaması nedeniyle takımların hazırlık turnuvası gibi gördüğü sezon bitti. Şimdi esas mücadele start alıyor.

Banvit - Tofaş

Banvit normal sezonun yıldızı. 30 maçta sadece 2 kez yenildiler. Yıllardır doğru yatırımın, uzun vadeli düşünmenin ödülü bu sonuç. 5 sezondur ilk üçün hiç dışında kalmadılar ve geçen sezon ilk kez final oynadı Bandırma ekibi. Meija-Davis-Simmons çekirdeği bir süredir beraber oynamaya çok alıştı. Artık yapıya ısınan ve sistemi çalıştırmak dışında kendi yaratıcılığını da öne çıkaran Rowland’la başlıyor her şey. Ama Meija da Davis de kendi şutunu yaratabilen oyuncular. Bu sayede Banvit hemen hemen hiç tıkanmıyor oyunda. Daha az tercih edilen seçimlere yönelmek zorunda bıraksanız bile hiç çıkmaz sokağa girmiyorlar.

Itoudis'in savunma geleneği ve beraber oynama alışkanlığı zaten yeterince iyi bir savunma kurgusu ama buna tamamen hareketli oyunculardan kurulu bir takım eklenince oyunun topsuz tarafı da elit seviyeye çıkıyor. Banvit’in her şeyi var. Tofaş kolay lokma değil. Sezonun ikinci yarısında taşlar yerine oturdukça daha istikrarlı bir oyun sergilediler. Ancak Banvit hemen her açıdan bir gömlek üstün.

TAHMİN: 2-0 Banvit

G.Saray Liv Hospital - Beşiktaş İntegral Forex

G.Saray’da nihayet kadro büyük oranda sağlığına kavuştu. Mensah-Bonsu ve özellikle Türk statüsünde oynadığı için Erwin Dudley’nin dönmesi kadro sorunlarını ortadan kaldırdı. G.Saray Markoishvili-Hairston-Furkan üçlüsüyle sezonun son 2 ayında takımı üzerine kuracağı bir savunma çatısı oluşturdu ve oyunun o tarafında belki de ligin en iyi takımı durumunda. Hücum ise Arroyo-Erceg ekseninde çok istikrarlı olmasa da çok tehlikeli. Kadro darlığı da aşılınca tekrar şampiyon kimliğine ulaştı.

Ancak karşılarında sezonun ikinci yarısının en formda takımı var. 15 maçın 13’ünü kazanarak gelen Beşiktaş özellikle dağınık yapıyı her boşluğu dolduran oyunu ile birleştiren Broekhoff sayesinde artık daha dengeli. Perkins’in istikrarsız yaratıcılığını Mehmet’in gösterişsiz ama etkili oyunu dengeliyor. Ruzic’in de 4 ay süren form tutma süreci tamamlandıktan sonra uzun rotasyonu da belli bir denge buldu. Beşiktaş olabileceği en iyi durumda. Ama G.Saray da aynısını söyleyebilir artık.

TAHMİN: 2-1 G.Saray Liv Hospital

F.Bahçe Ülker - Uşak Sportif

Uşak sezonun flaş takımı. 2. Lig’den gelip ilk sezonda gösterdikleri performans küçük çaplı bir mucize. Sakatlıklardan tamamen sıyrılmış görünen Alper’in liderliğinde doğru seçilmiş yabancılar ve doğru basketbol oynamaya çalışan bir koç yönetiminde buna inanmış oyuncularla neler yapılabileceğinin kanlı-canlı ispatı sanki. Yeni bir takım olmasına karşın rollerin net belli olduğu, herkesin de bu rolde en iyisini yapmak için çabaladığı takım beklentileri fazlasıyla aştı. Ancak galiba yol buraya kadar. Play-off konsantrasyonuyla sahaya çıkan bir F.Bahçe’ye diş geçirmeleri imkansız gibi.

Obradovic rakibin zaaflarını öne çıkarmak konusunda büyük usta. Sınırlı Uşak’a karşı hemen her pozisyondaki avantajları ve zenginliklerini daha net göreceğiz F.Bahçe’nin. Zaten sarı-lacivertlilerin elinde ligden başka bir başarı kriteri kalmadı. Seri çok tek yanlı geçebilir ama özellikle Uşak’taki maçta takımını bağrına basan seyirci, ligin en güzel atmosferini yaşatacaktır.

TAHMİN: 2-0 F.Bahçe Ülker

Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka

Efes sezon ortasında Aggelou’nun gelişinden sonra savunma temelli bir yapı oluşturdu ve en azından oyununu dayayabileceği bir alan buldu. Ancak bu son derece sınırlı bir kadro. Ne güvenebileceği bir oyun kurucusu ne pivotu var. Şimdi karşısında rakibin eksiklerini en fazla vurabilen Karşıyaka ile oynayacak. İzmir ekibinin en önemli eksiği belki de gerçek bir pivot. Batista biraz kısa kalıyor. Ama Efes oradan vurabilecek bir isme sahip değil. Bu durumda sürekli saldıran pozisyonunda Karşıyaka’yı izleyeceğiz demektir. Buna alışkın Efes ama ne kadar direnebilecek? Dixon’ı Doğuş’la bunaltmak iyi bir direnç noktası ama bu sınırlı hücumu daha da kısıtlamak anlamına gelir. Üstelik Karşıyaka ana silahı durunca duran bir takım da değil.

Bjelica ve Kerem eski takımına ekstra motivasyonla çıkacak formda bir Batista’yı yavaşlatamaz, Savanovic sürekli ana skorer olarak oynayamazsa Efes’in oyunda kalması kolay olmayacak. Serinin en belirsiz ismi ise Planinic. Eğer oynamaya gelirse fizik avantajları normalden bile büyük. Efes’in de tur için belki de tek jokeri o.

TAHMİN: 1-2 Karşıyaka

Haberin Devamı