Gazete Vatan Logo
Süper Lig TFF'den Halil Umut Meler kararı! Resmen açıklandı

TFF'den Halil Umut Meler kararı! Resmen açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2024 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemler listesini açıkladı. Ankaragücü-Rizespor maöında saldırıya uğrayan ve uzun süredir maç yönetmeyen Halil Umut Meler de listede yer aldı.

TFF'den Halil Umut Meler kararı! Resmen açıklandı

TFF, 2024 yılında FIFA kokartı takacak hakemler listesini açıkladı. Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta saldırıya uğrayan ve uzun süredir maç yönetmeyen Halil Umut Meler de listede yer aldı.

TFF'den yapılan açıklamada şu şekilde:

2024 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemler listesi belirlenmiştir. 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak olan ve FIFA tarafından onaylanan listede, FIFA hakemi olarak Zorbay Küçük, Kadir Sağlam, Bahattin Şimşek ve Melek Dakan; FIFA Yardımcı Hakemi olarak Furkan Ürün, Deniz Caner Özaral ve Merve Turan; FIFA Video Yardımcı Hakem olarak Serkan Tokat ve Mustafa İlker Coşkun; FIFA Plaj Hakemi olarak İdris Yavuz listeye eklenmiştir.

HAKEMLİĞİ BIRAKACAĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in hakemliği bırakacağı öne sürülmüştü. Halil Uumt Meler'in saldırıya uğradığı akşam hastanede yakın çevresine "Bu iş bitti, benden bu kadar." dediği ifade edilmişti.

"FUTBOLUN HAYATIN DOĞAL AKIŞINA DÖNMESİ BEKLENTİMDİR"

Haberin Devamı

Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmada saldırıya uğrayan Halil Umut Meler, saldırıdan günler sonra yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"Neticesinde olayın sorumlularının, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğimi bilmenizi istiyorum. Günlerdir kamuoyunu meşgul etmekte olan bu menfur hadise, sadece bir spor müsabakası içerisinde yaşanmış gibi değerlendirilmemelidir. Şiddet maalesef hayatın her alanında karşımıza sıklıkla çıkmaktadır ve bazen telafisi olmayan sonuçlar doğurmaktadır. Bugün dünya çapında gündem oluşturan bu olay neticesinde verilecek olan cezaların; spor ile birlikte sağlıkta, eğitimde, aile içinde, trafikte, sokaktaki günlük yaşantıda ve hayatın her alanında uygulanmakta olan şiddet olaylarında emsal olacak nitelikte caydırıcı olmasını diliyorum. Bu konuda hem adli makamlara, hem de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulları'na caydırıcı cezalar verecekleri konusunda güvenim sonsuzdur. Bu şiddet ikliminden uzaklaşmak ve şiddetin her türlüsüne dur demek hepimizin görevi olmalıdır. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerine, tedavisini gerçekleştiren Acıbadem Ankara Hastanesi doktorlarına ve personeline, güvenlik güçlerine, tüm hakem camiasında bulunan dostlarıma, FIFA, UEFA ve TFF yöneticilerine, Merkez Hakem Kuruluna, sivil toplum kuruluşlarına, arkadaşlarına, hemşehrilerime ve destek veren herkese teşekkür ederim. Hayatın her alanında şiddetin ve şiddete olan inancın son bulmasını temenni ediyorum. Yukarıda belirtmiş olduğum gibi ilgili tüm kurumların gerekli adımları fazlasıyla atmış olduğunu da düşünerek, futbolun hayatın doğal akışına dönmesi benim de beklentimdir. Bu kapsamda tüm detaylarıyla güvenliklerinin sağlanması koşuluyla çok sevdiğim hakem arkadaşlarımın yapmakta oldukları kamu görevine dönmesi ve müsabakaların devamı benim de arzumdur."

Haberin Devamı

TFFden Halil Umut Meler kararı Resmen açıklandı