Gazete Vatan Logo
Göztepe Göztepe'den Fode Koita atağı

Göztepe'den Fode Koita atağı

Süper Lig'de kötü günler geçiren Göztepe, Trabzonspor'da yeteri kadar forma şansı bulamayan Fode Koita için girişimlere başladı.

Göztepe'den Fode Koita atağı

SPOR Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunda hücum hattında problem yaşayan Göztepe'de yönetim golcü takviyesi için düğmeye bastı. Ocak ayında mevcut kadrosunda bir türlü verim alamadığı Nijeryalı golcü Brown Ideye ile yolları ayıracak olan Göz-Göz yönetimi, Fenerbahçeli Sinan Gümüş'ün ardından listesine bir yıldızı daha ekledi. Yönetim, Trabzonspor'dan Fode Koita'ya da talip oldu. Sarı-kırmızılı yönetimin Karadeniz ekibinde kadroya giremeyen Gineli santrforu ara transfer döneminde kiralık olarak renklerine kazandırmak istediği öne sürüldü. Trabzonspor yönetiminin de sezon başında Kasımpaşa'dan 2024 yılına kadar sözleşme imzaladığı 31 yaşındaki Gineli oyuncuyu devre arasında yollamaya hazırlandığı öğrenildi.

GİRESUNSPOR DA TALİP OLDU

SARI-Kırmızılılar Gineli yıldız Koita için bordo-mavili yönetimin nabzını da yokladı. Hücum oyuncusuna Süper Lig'in yeni ekibi Giresunspor'un da talip olduğu ve sarı-kırmızılı ekibin Karadeniz ekibiyle yarışacağı ifade edildi. Göztepe yönetiminin, Trabzonspor'da yıllık 1.1 milyon Euro kazanan Koita'nin yarım sezon için ücreti olan 550 bin Euro'nun yarısını teklif edeceği öğrenildi. Transferde Gineli futbolcu Koita'nın da tercihi önemli rol oynayacak. Yönetim, Koita ile kısa sürede bir temas kurup nabız yoklaması yapacak.

Haberin Devamı

URLA İLE EL ELE

Göztepe Futbol Akademisi ile Urla Belediyesi Spor Kulüpleri arasında işbirliği görüşmesi gerçekleştirildi. Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç, Göztepe Akademi Direktörü Serdar Sabuncu, kaleci departmanı antrenörü Burak Akısoğlu ve Urla Belediyespor teknik heyetinin hazır olduğu toplantı sonrası 2007 doğumlu kaleci Ege Uzun Göztepe akademisine transfer oldu.

MİLLİ ARA YARADI

Süper Lig'de 9 puanla düşme hattında yer alan Göztepe'de milli ara sakat futbolculara yaradı. Atınç, Burekovic ve Halil tamamen iyileşirken son İttifak Holding Konyaspor maçında sakatlanıp oyuna devam edemeyen golcü Jahovic ve sağ bek Kerim'in ise tedavileri sürüyor. Bu arada Gürsel Aksel Stadı'nda 1'inci Lig temsilcisi Manisa Futbol Kulübü ile oynanan hazırlık maçını 2-1 kaybederken, teknik ekip alınan sonucu kafaya takmadı. Teknik direktör Nestor El Maestro, Manisa FK karşısında gençlere şans tanıdı.

Haberin Devamı

GENÇLERE ŞANS VERDİ

Arda, Erkam ve Ege sahaya 11'de çıkarken, Eren, Yusuf ve Efe de oyuna sonradan dahil oldu. Seyircisiz oynanan karşılaşmada yedek futbolcuları da görme şansı yakalayan El Maestro sonucu önemsemediklerini, Yukatel Kayserispor'la deplasmanda oynanacak maça kadar takımının çok daha hazır hale geleceğini söyledi.

Göztepeden Fode Koita atağı