Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Batshuayi rüzgarı! Fenerbahçe camiası ellerini ovuşturuyor

Batshuayi rüzgarı! Fenerbahçe camiası ellerini ovuşturuyor

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası için Belçika'da boy gösteren ve Kanada maçında attığı golle yıldızlaşan Batshuayi'nin performansı Fenerbahçe cephesinde sevinç yarattı.

Batshuayi rüzgarı! Fenerbahçe camiası ellerini ovuşturuyor

Fenerbahçe'de bu sezon yakaladığı çıkışla son dönemdeki düşüşünü unutturan Michy Batshuayi, kariyerinde yeniden güçlü bir noktaya geliyor.
2022 Dünya Kupası'na Rusya'da 2018'de kazandığı 3.'lük unvanıyla gelen Belçika'da takımın birinci forveti olan Batshuayi, Kanada maçında attığı galibiyet golüyle bir kez daha adından söz ettirdi.

Tıpkı Chelsea'ye transfer olduğu günlerdeki gibi dünya futbolunda yeniden vitrine çıkan tecrübeli futbolcu, Katar'da Fenerbahçe'nin de gururu oldu.
Bu sezon transferi ilk başlarda kafaları karıştırsa da Jorge Jesus yönetiminde toparlanan ve attığı 8 golle dikkat çeken Batshuayi, kariyerini tekrar yukarılara taşımaya başladı.

Tıpkı Fenerbahçe'deki gibi Belçika'ya da hayati bir 3 puan kazandıran Batman lakaplı yıldız, bu sezon dikkat çekici bir görüntüye kavuştu.
Fenerbahçe'de Dinamo Kiev, Larnaca ve Karagümrük maçlarında takımını zafere taşıyan golleri atan 29 yaşındaki yıldız, Belçika-Kanada maçında da takımında işler iyi gitmiyorken sahneye çıkıp çok şık bir şutla topu ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı

Lukaku'nun sakatlığıyla Belçika Milli Takımı'nda teknik direktör Roberto Martinez tarafından birinci forvet olan Batshuayi, bu sezon hem Fenerbahçe hem de milli takım formasıyla ciddi bir gol katkısı yaptı. 2022-23 sezonu baz alındığında sarı-lacivertlilerde 14 maçta 8 gol, 1 asistle oynayan Batshuayi, Belçika ile de Uluslar Ligi ve Dünya Kupası'nda 7 maçta 4 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Takım toplanıyor

Dünya Kupası arası sonrası izne çıkan Fenerbahçe'de takım bugün toplanıyor. Takımdaki sakat ve formsuz futbolcular hafta başından itibaren özel programlar uyguluyordu. Bugün de Jorge Jesus yönetiminde Samandıra'da çalışmaya başlayacak sarı-lacivertli futbolcular, İstanbul'da 3 tane de hazırlık maçı yapmayı planıyor. Sarı-lacivertliler Kulüpler Birliği'nin organize ettiği La Liga Dostluk Turnuvası çerçevesinde 30 Kasım'da Rayo Vallecano ve 3 Aralık'ta Villarreal ile Kadıköy'de oynayacak. Ayrıca İtalya'nın Salernitana takımıyla da hazırlık maçı planlanıyor.

Haberin Devamı