Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ali Koç: Bir dönüm noktasındayız, kabul edilemez

Ali Koç: Bir dönüm noktasındayız, kabul edilemez

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sarı-lacivertli ekibin Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Ali Koç: Bir dönüm noktasındayız, kabul edilemez

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştiriliyor. Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı, YDK üyeleri ve sarı-lacivertli kulüp üyeleri katıldı.

Toplantıda sarı-lacivertli ekibin Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu. Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

'BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ'

"Bir dönüm noktasındayız. Hep beraber en sağlıklı kararları vermek zorundayız. Bugün bir maç değerlendireceğiz. Bu maç bardağı taşıran son damla olduğu için üzerinde duracağız ama asıl sorun son 10 yılda yapılanlar."

'ETKİ EDEN DİREKT 5 PUAN'

"3 maç arka arkaya 10 kişi kaldık, sesimiz çıkarmadık. Biz içi dışı bir camiayız. İki tarafa da hata yapılan bir maçta bir tarafın baskıyla netice alması bizim fıtratımızda yok. Biz böyle bir camia değiliz. Sivasspor-Galatasaray maçı 3 puan, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında kaybedilen 2 puan. Şampiyonluk yolunda etki eden direkt 5 puan."

'KABUL EDİLEMEZ HAKEM HATALARI'

Haberin Devamı

"90 dakikalık maçta hakem, yardımcılar ve VAR'ın bu kadar kritik pozisyonda kabul edilemez hakem hatalarının yaşandığı kaç maç vardır? Bu hakem hatasıyla değerlendirilecek bir maç değildir. Niyet perspektifiyle değerlendirilmelidir."

'PENALTILARIMIZI GÖREMİYOR'

"Mert Hakan'ın golü bize göre yüzde 100 goldür. Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. Görmek istemiyorlar. Ne garip ki bu pozisyonda bir tane rakip oyuncu itiraz etmiyor."

'NDİAYE DİYE BİR FUTBOLCU VAR'

"Ndiaye diye bir oyuncu var. Bu oyuncuya hakem olağanüstü bir tahammül gösterdiği için atılması gereken maçı atılmadan tamamladı. Normal şartlarda yaptığı ihlallerden dolayı maçı bitirmesi söz konusu bile değildi. Bu maçta yaşananlar olacak iş değil. Düşünsenize bu maçta yaşananlar malum rakibimizde yaşansaydı neler olurdu?"

'9 KİŞİ BİTİRMESİ GEREKİRDİ'

"Onyekuru'nun Altay'a yaptığı net sarı karttır. Aslında rakibimiz bu maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekirdi. 9 kişi bitirmesi gereken maçı kimse kart görmeden bitirdi."

Haberin Devamı

'VERMİYOR DEĞİL, VEREMİYOR'

"Miha Zajc’ın son dakika pozisyonu, yarı penaltı noktası. Ama vermiyor, vermiyor değil; veremiyor! Belhanda zıplıyor, topa müdahalesi bile yok. Direkt olarak Samet'i düşürüyor. Daha pozisyon bitmeden hakem devam diyor. Burada yaşananlar bir hakem hatası değildir."

"Tekrar söylüyorum, bu bir hakem hatası değildir. Hakemin içgüdüsünde Fenerbahçe gol atar da kazanırsa algısı oluştuğu için veremiyor değil, vermiyor."

'JESUS'A SORDUK'

"Ligimizin en centilmen hocalarından Jorge Jesus'a sorduk ne dedin hocam diye ? 'Faul, faul, içeride de değil dışarıda. Neden faulü vermiyorsun?' dedim diyor. Çat kırmızı kart. Jorge Jesus, Portekizce hakeme penaltı değil, niye faulü vermiyorsun diyor. Bu arkadaş emekliliğinde "Ben Jesus'u oyundan attım" demek için attı herhalde."

'BİR RAKİBİMİZ DE DÜN GECE UYANDI'

"Bir şampiyonluk adayı rakibimiz dün gece uyandı, biz de keyifle izledik. Biz lafa girmedikçe daha da agresifleştiler ve bizim de topa girmemiz için sesimi kullanarak video yaptılar. Ben gülerek izledim."

Haberin Devamı

'GELİN TARTIŞALIM DEDİK'

"Gelin iddialarınızı televizyonlarda tartışalım dedik. Bu kadar inanıyorsanız iddianıza ve bu kadar güzel algı yapıyorsanız, neden gelmezsiniz?"

'ALGI VE MANİPÜLASYON'

Algı ve manipülasyonu hep bir ağızdan bu kadar iyi yapıp, başta TFF ve futbol paydaşlarını baskı altına almış, bu mertebeye gelmiş başka camia dünya üzerinde yoktur. O camianın şimdi pompaladıkları şey, 'Bitirmeyiz' lafını 'Ya ben onu yanlışlıkla söyledim' lafı defalarca pişiriliyor.

'VAR OLMAZSA OLMAZDIR FAKAT...'

"VAR olmazsa olmazdır. Fakat Fenerbahçe'ye kullanıldığı gibi kullanıldığı zaman futbol için bir canavardır. En kısa zamanda yabancı VAR hakemleri Türk futboluna getirilmelidir"

YAPAY ZEKA ATAMALARI

"Yapay zeka atamaları... Prensipte destekliyoruz. Ama bu mükemmel çalışana kadar birkaç sezon geçecektir. Doğru kullanıldığı zaman da fayda sağlayacaktır. Artık hakem işleri bir kişinin iki dudağı arasında olmamalıdır."

Haberin Devamı

'KORAY GENÇERLER KİMDİR?'

"Koray Gençerler, kimdir? 2 sene evvel lider gidiyorduk, Konyaspor maçında Pelkas harika bir gol atmıştı. Skora sevinirken, eli icat eden ve golü iptal eden VAR'daki hakem. Sıradaki maça Serkan Çimen atandı. 2 kere açıklama yaptığımız hakem."

"Bu sene yine Konyaspor maçı. Valencia bir hareket yapıyor ama hakem görmüyor. Bana göre sarı kartla cezalandırılabilir. VAR'da yine Koray Gençerler."

'DERSLİK BİR POZİSYON'

"Atilla Karaoğlan'ın yediği ceza, VAR protokolünün nasıl olması gerektiği konusunda derslik bir pozisyon. Onu Sivas maçındaki pozisyon ile bir görmek ve aynı cezayı vermek olacak iş değil."

'BÖYLE TESADÜF OLUR MU?'

"Atilla Karaoğlan, bir çöküntüye girmiş, 6 hafta sonra lige dönecek. Atandığı maç bizim maçımız. Şaka gibi. Erkan Özdamar tartışmasız en büyük hataya imza atıyor. O da 6 hafta ceza alıyor. Ceza verilen hakemlerin cezalarını tamamlayıp tekrar görev aldıkları ilk maç hep Fenerbahçe maçları oluyor. Böyle tesadüf olur mu?"

"Ne hale geldik. Derbiye atayacak hakemimiz yok. Hepimiz dua ediyoruz. Halil Umut Meler'e bir şey olmasın, sakatlanmasın diye. Yarın 7. derbi maçı oynanacak. Son 4 derbinin hakemi Halil Umut Meler..."

'ÖNÜMÜZDE 2 SEÇENEK VAR'

"Önümüzde 2 seçenek var. Ligden çekilme gibi saçma sapan bir şey yok. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Amatör kümeden Fenerbahçe'yi başlatın falan öyle bir şey yok. Bunlar duygusal çıkışlar. Aklınıza getirmeyin böyle şeyler. Maça çıkıp 1 dakika sonra sahadan ayrılmak bu sezonu feda etmektir. Ama geleceğimiz için önemli adımdır. Yönetim içerisinde bu konuda oylama yaptık. 11'e 3 oyla devam kararı çıktı. 3 kişi arasında ben vardım. Fenerbahçe'nin olmadığı bir Süper Lig, Süper Lig değildir."

"Galatasaray Spor Kulübü'ne yaptığım çağrıyı yineliyorum; istediğiniz zaman, istediğiniz kanalda, istediğiniz kişilerle... Arzu ederseniz, diğer kardeşinizi de getirin. Biz hazırız."