Gazete Vatan Logo
Süper Lig Atsu'nun naaşını askerler indirdi

Atsu'nun naaşını askerler indirdi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık iki büyük deprem sonrası enkaz altında kalan Hataysporlu futbolcu Christian Atsu hayatını kaybetti. Ganalı oyuncunun cenazesi ülkesine gönderildi. Christian Atsu için devlet töreni düzenlendi.

Atsu'nun naaşını askerler indirdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden Christian Atsu'nun cenazesi ülkesi Gana'ya ulaştı. Gana'da "Messi" olarak tanımlanan yıldız futbolcunun cenazesi için askeri törenle karşılama yapıldı.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Gana'ya ulaşan cenazeyi aile bireyleri havaalanında karşıladı. Christian Atsu'nun naaşını askerler indirdi.

VOLKAN DEMİREL: ACIMIN TARİFİNİ KELİMELERE DÖKEMİYORUM

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, depremde hayatını kaybeden Christian Atsu için bir paylaşım yaptı. Tecrübeli teknik adam paylaşımında, "Acımın tarifini kelimelere dökemiyorum. Acısı hiç bitmeyecek. Her zaman büyük bir sevgi ve saygıyla hatırlanacaksın. Mekanın cennet olsun güzel insan. Hepimizin, tüm sevenlerinin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Hatayspor'un, depremde hayatını kaybeden futbolcusu Christian Atsu'nun cenazesi ülkesine ulaştı. Ganalı milli futbolcu için devlet erkanı, futbol federasyonu yetkilileri ve yakınları alanda hazır bulundu.

ASKERLERİN OMZUNDA İNDİRİLDİ

Haberin Devamı

THY uçağıyla İstanbul'dan Gana'nın başkenti Accra'daki Kotoka Havaalanı'na getirilen Gana bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzunda alana indirildi.

BAKANLAR HAZIR BULUNDU

İlk olarak milli futbolcunun tabutu başında dini tören düzenlendi, dualar okundu. Ardından Gana Devlet Başkan yardımcısı Bawumia bir konuşma gerçekleştirdi. Gana Enformasyon Bakanı Oppong Nkrumah, Gana Spor Bakanı Evans Bobie Opoku, Gana Hıfzısıhha ve Su Kaynakları Bakanı Cecilia Abena Dapaah, futbolcunun yakınları ve sevenleri ile kalabalık bir medya grubu da havaalanında hazır bulundu. Bazı yakınları havaalanında göz yaşı döktü. Atsu'nun cenazesi ardından kentteki askeri hastanenin morguna götürüldü.

PREMİER LİG'DE UNUTULMADI

Christian Atsu'nun hayatını kaybetmesi Premier Lig'deki kulüpleri sarstı. Ganalı oyuncu için çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. Christian Atsu için Premier Lig'de yönetim bir karar aldı ve 24'üncü hafta maçları öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Vefat eden Christian Atsu'nun eski kulübü Chelsea'dan yapılan paylaşımda duygusal ifadeler yer aldı. Premier Lig devinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Chelsea’deki herkes, eski oyuncumuz Christian Atsu’nun trajik ölümünü öğrenince yıkıldı. Düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" denildi.

Haberin Devamı

Christian Atsu'nun vefatının ardından eski kulüplerinden Newcastle United da bir paylaşım yaptı. Newcastle United'ın resmi internet sitesindeki açıklamada, "Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yetenekli bir oyuncu ve özel bir insan. Oyuncularımız, teknik ekibimiz ve taraftarlarımız tarafından her zaman sevgiyle hatırlanacak. Huzur içinde uyu Christian" denildi.

Christian Atsu için Everton'dan yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

"Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen depremin ardından vefat haberinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerimiz ailesi, arkadaşları, Hatayspor ve bu olaydan etkilenen herkesle birlikte."

Haberin Devamı

Premier Lig ekibi Bournemouth'tan yapılan paylaşımda, "Christian Atsu’nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşüncelerimiz bu zamanda ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte" ifadeleri yer aldı.

Nottingham Forest'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Christian Atsu'nun trajik ölümünü öğrenmek bizi mahvetti. Düşüncelerimiz, Christian'ın arkadaşları ve ailesi ile Türkiye ve Suriye'deki korkunç olaylardan etkilenen herkesle birlikte" denildi.