Gazete Vatan Logo
Futbol Fatih Terim bile kötü kadro mühendisliğine şaşırdı: Acil bir şeyler yapmalısınız

Fatih Terim bile kötü kadro mühendisliğine şaşırdı: Acil bir şeyler yapmalısınız

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra dinlenmeye geçen ve Fiorentina ile bağlarını koparmayan Fatih Terim, Alanyaspor'un oluşturduğu kadro mühendisliği hakkında çok çarpıcı bir açıklama yaptı.

Fatih Terim bile kötü kadro mühendisliğine şaşırdı: Acil bir şeyler yapmalısınız

Galatasaray'da geçen yıl Burak Elmas başkanlığa seçilmesinin ardından 3 yıllığına Fatih Terim'i takımın başına getirmişti. Yeniden yapılanan sarı-kırmızılı kulüp, ligde tarihinin en başarısız sezonlarından birini geçirmesine karşın Avrupa'da başarılı bir performans göstermişti. Görevden ayrıldıktan sonra yazı Bodrum'da geçiren ve sessizliğe bürünen tecrübeli teknik adam sarı-kırmızılı takım ve Alanyaspor ile ilgili konuştu.

NAMAĞLUP GRUPTAN LİDER ÇIKTI

Galatasaray Terim yönetiminde Marsilya, Lokomotiv Moskova ve Lazio'nun bulunduğu gruptan namağlup lider olarak son 16 turuna çıkmayı başardı. Temsilcimiz son 16 turunda Domenech Torrent yönetiminde Barcelona'ya 0-0, 1-2'lik skorlarla elenmişti.

4 DÖNEM GÖREV YAPTI

Galatasaray'ın başında 4 dönem (1996-2000/2002-2004/2011-2013/2017-2021) görev yapan Fatih Terim, teknik adam olarak kırılması güç rekorlara imza attı. Sarı-kırmızılı ekibin başında toplam 20 kupa sevinci yaşayan Terim, Türk futbol tarihinin Avrupa'da kazanılan ilk başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğunun da en önemli mimarlarından biri oldu.

FIORENTINA'DAN TERİM PAYLAŞIMI

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Başakşehir'e konuk olan Fiorentina'dan Fatih Terim paylaşımı gelmişti. Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maç öncesinde Fatih Terim, Fiorentina CEO'su Joe Barone, Sportif Direktörü Daniele Pradè ve İletişim Direktörü Alessandro Ferrari ile tekne turuna çıktı.




BELÖZOĞLU'NDAN İTALYANCA TERİM CEVABI

İtalyan basınından gelen Fatih Terim soru sonrası Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu İtalyanca cevap verdi. Belözoğlu: "Fatih Terim çok değerli bir antrenör. Fatih Terim, Türk futbolu için gelmiş geçmiş en büyük teknik adam. O İtalya'da Fieorentina'yı çalıştırırken Türkiye'de herkes orayı utmayı başladı. Galatasaray'da benim antrenörlüğümü yaptı.Herkes onun gibi olmak ister, kendisini çok severim." ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

'YENİ TAKIMA BİRAZ SABIR GEREK'

Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim, Adana Lezzet Festivali İstanbul lansman kahvaltısına katıldı. Yeni Alanya Gazetesi'ne konuşan Fatih Terim, "Biraz sabır gerek. Yeni bir takım oluşturuldu. Uyum zaman alır." yorumunu yaptı.

'ALANYASPOR İYİ DEĞİL, ACİL BİR ŞEYLER YAPMALISINIZ'

Fatih Terim, Alanyaspor ile ilgili olarak ise, "Sebebini bilmiyorum ama Alanyaspor bu sezon iyi değil. Acil bir şeyler yapmalısınız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

8 LİG ŞAMPİYONLUĞU VAR

Terim yönetiminde Galatasaray, UEFA Kupası'nı kaldırarak Avrupa'da en önemli başarısını elde ederken, 8 lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 3 kez de Süper Kupa şampiyonluğu kazandı. Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 8 kez lig şampiyonluğu yaşayarak, bu alanda önemli bir rekorun da sahibi oldu. 8 lig, 3 TSYD Kupası, 3 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 3 kez de Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Fatih Terim bile kötü kadro mühendisliğine şaşırdı: Acil bir şeyler yapmalısınız