Gazete Vatan Logo
Futbol Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında ve nereli? Cüneyt Çakır hakemliği bırakıyor!

Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında ve nereli? Cüneyt Çakır hakemliği bırakıyor!

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır kariyerini noktaladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cüneyt Çakır'ın yakın zamanda hakemlerle gerçekleştirilen kampta görevini bırakmayla alakalı Merkez Hakem Kuruluna (MHK) başvurduğunu ifade etti. Ayrıca, Büyükekşi, Cüneyt Çakır’a jübile maçı düzenlemek istediklerini belirtti. Peki, Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında ve nereli? Cüneyt Çakır hakemliği bırakıyor!

Türk futbolunda önemli bir kariyere sahip olan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır hakemliği bırakıyor. . Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi Cüneyt Çakır’ın Merkez Hakem Kuruluna (MHK) başvurduğunu açıkladı. Peki, Cüneyt Çakır kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Cüneyt Çakır’ın hakemlik kariyeri!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın aktif kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Büyükekşi, Cüneyt Çakır'ın yakın zamanda hakemlerle gerçekleştirilen kampta görevini bırakmayla alakalı Merkez Hakem Kuruluna (MHK) başvurduğunu ifade etti. Çakır'ın Türk hakemliğine hizmet etmek istediğini kendilerine ilettiğini vurgulayan TFF Başkanı, tecrübeli hakemin alt kategorilerdeki hakemlere eğitim vermek istediğini aktardı.

TFF Başkanı, "İki defa Dünya Kupası, üç kez Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etti. Üst üste 5 turnuvada üç kez yarı final seviyesinde maç yönetme başarısı gösterdi. Ayrıca 2015 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde görev aldı. Sayısız turnuvada Türk futbolunu temsil etti. İnşallah hocamıza jübile maçı düzenlemek istiyoruz. Türk hakemliğine yakışır şekilde onu uğurlamak istiyoruz. Bu zamana kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle de Cüneyt Çakır hocamıza çok teşekkür ediyorum. Yeni çalışmaları için de başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

CÜNEYT ÇAKIR KİMDİR?

Cüneyt Çakır'ın, aslen Derepazarılı olan babası eski hakem ve MHK eski asbaşkanı olan Serdar Çakır'dır. Cüneyt Çakır Kocaeli Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Hakemliğin yanında sigortacılık mesleğiyle de uğraşmaktadır. Kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final hakemliği bulunan Cüneyt Çakır, FIFA'nın atamasıyla Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte hem UEFA Avrupa Şampiyonası ilk FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Doğan Babacan'dan sonra ikinci Türk hakemidir. Duran ve Ongun, FIFA Dünya Kupası'nda görev alan ilk yardımcı hakemler olarak kayıtlara geçti. Cüneyt Çakır, ekibiyle birlikte 6 Haziran 2015'te Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona-Juventus maçını yöneterek Şampiyonlar liginde final yöneten ilk Türk hakem olmuştur.

Haberin Devamı