Gazete Vatan Logo
Galatasaray Feda için masaya buyurun

Feda için masaya buyurun

Avrupa'dan 1 yıl men edilen G.Saray, UEFA'nın uyarısı sonrası oyuncuların maaşlarını da indirmek zorunda...

Feda için masaya buyurun

UEFA, Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle uzun süredir yakın takibe aldığı G.Saray’a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. 23 Şubat’ta İsviçre’de giderek yapılan savunma sonrası başkan Dursun Özbek “Burada ortaya koyduğumuz deliller G.Saray’ın ceza almamasını gerektiriyor” dese de sarı-kırmızılılar cezadan kurtulamadı.

G.SARAY’IN dün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ceza ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: “UEFA’nın kararı, “Kulübümüzün 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle 1 yıl süreyle UEFA turnuvalarından men edilmesi” yönündedir.

SÖZ konusu ceza, G.Saray Profesyonel Futbol Takımı, UEFA turnuvalarına katılım hakkı elde ederse 2016-2017 sezonunda geçerli olacaktır. Elde edemezse 2017-2018 sezonunda uygulanacaktır. Şayet her iki sezonda da Avrupa kupalarına katılım sağlanamazsa ceza çekilmiş kabul edilecek ve 2018-2019 sezonundan itibaren kupalara katılmama gibi bir yaptırım söz konusu olmayacaktır.

‘KULÜBÜMÜZ İÇİN KÖTÜNÜN İYİSİ KARAR’

Haberin Devamı

UEFA Finansal Fair Play İnceleme Kurulu’nun tavsiyesinde yer alan cezanın ‘+1’lik bölümü ise mali yapıdaki düzelme dikkate alınarak uygulanmayacaktır. Ancak UEFA, önümüzdeki dönemde de G.Saray’ın mali yapısını ve maaş giderlerini izlemeye devam edecektir.
GELİNEN nokta itibariyle çıkan sonucu kötünün iyisi olarak değerlendirmek mümkün olsa da, bu karar hem bu süreci cezasız olarak geçmek adına çaba sarf eden yönetimimizi, hem de kuruluş ilkesi Türk olmayan takımları yenmek olan köklü camiamızı derinden üzmüştür.”
AÇIKLAMADA G.Saray’ın mali yapısını ve maaş giderlerini izlemeye devam edeceğine dikkat çekilirken bu konunun aslı şu: 21 sayfalık metinde UEFA’dan G.Saray’a önümüzdeki 2 yıllık süreçte yıl için maaş sınırlaması ve bonservis konusunda da ‘sattığın kadar harcayabilirsin’ yaptırımı da var. Bu rakamların önümüzdeki günlerde kulübe gönderilmesi beklenirken, ücretleri UEFA’nın istediği seviyeye getirmeye mecbur olan sarı-kırmızılılar futbolcularla mecburen masaya oturmak zorunda.

Haberin Devamı