Gazete Vatan Logo
Futbol Fatih Terim, Arda'nın adını ağzına bile almadı!

Fatih Terim, Arda'nın adını ağzına bile almadı!

Kosova maçı öncesinde Fatih Terim ve futbolcular Berke Özer, Yusuf Yazıcı ve Emre Akbaba basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim, Arda'nın adını ağzına bile almadı!

Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim Kosova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

İşte Terim'in açıklamaları,

Birçok konunun aydınlanmasını istediğinizi biliyorum. Milli takımda günlerdir konuşulan birçok olay oldu. Birçok konu var aydınlatılması gereken. Ancak milli takımda görev yaptığım sürece içinde herkesten birkaç ricam oldu. Kavga, hakaret, iftira, çekişme... Yaşanmamış birçok olayı, tartışılacak noktaya getirmeyelim diye sizlerden ricam olmuştur. Her kampta bunlarla uğraşmaktan yoruldum.

Maçtan önce bu yüzden konuşulmamasını istedim. Ne maçtan 24 saat önce televizyon kanalına çıkan oyuncum oldu, ne de maçtan önce beyanat veren yönetici oldu, teşekkür ediyorum.

Sürekli aynı şeyi yapıp, farklı sonuç beklemek delilerin işi... Birçok insan milli takımın başarısını önlemek için hareket etti. Artık yeter! Yarın maçtan sonra ne sorunuz varsa sorabilirsiniz. Hatta şimdiden sorularınızı da verebilirsiniz! Yarın maç bitimi TSİ 01.00 olacak. Bir gün sonraya kalsın istemiyorum. Yüreğim hakikaten hem kabardı hem daraldı. Konuşmasam da yalanları, iftiraları, spekülasyonları gerçek zannedeceksiniz. Yaşanmış şeyler var, söylesem, kendime, aklıma, tecrübeme, kişiliğime, ne de karakterime uygun bulmuyorum. Zaman zaman gerginlikten beslendiğimi duymuşluğum olmuştur. Beslenmem ama korkmam da. Aşırı yük, stres... Alışığım.

Haberin Devamı

Konuşulanlarla ilgili iki önemli meseleyi bugün konuşacağım. Gerisini yarın sorabilirsiniz. Onu kamptan gönderme kararı benim, Milli takımı bırakma kararı onundur. Oyuncu milli takımda oynama şerefini gerekçeye bağlama niyetinde olsa bile, milli takım formasını pazarlık konusu yapar mıyım? Ben milli takım formasını pazarlık konusu yaptırmam. Yaptırmadım, yaptırmayacağım. Onu kadroya almadığım süreçte, saygı duyduğum birçok kişinin kırılmasına sebep oldum ve doğrulardan vazgeçmedim. Oyuncu, taşımanın şeref olduğu bir formayı giymek için pazarlık yapacak? Vah benim milli formam, vah benim memleketim vah.. Bu olayın gizli aktörlerini de zaman ortaya çıkaracaktır. Esas, yarın maçtan sonrasına hazırlanın. Herkesi doğru bildiğim şekilde aydınlatmaya çalışacağım.

Haberin Devamı

Bu sorunların maçı etkileyeceğini düşünmüyorum. Sevgili Bilal Meşe'ye geçmiş olsun diyorum. Ben bu pozisyonda sorun çözen kişiyim ve kimsenin merakı olmasın, çözerim. Söylediklerimden kelimeler seçmeyin, bütününe bakın. Yarın cevapları vereceğim, dağarcığınız daha da genişler.

Fatih Terim, toplantı boyunca Arda Turan’a ismiyle hitap etmeyerek tavır gösterdi.