Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'ye teknik direktör olacak

F.Bahçe'ye teknik direktör olacak

"Bir gün tekrar dönüp bu takıma yardımcı olmak istiyorum. Kim bilir, belki teknik direktör olarak olur"

F.Bahçe'ye teknik direktör olacak

Futbolu bıraktıktan sonra Brezilya'nın Flamengo takımında teknik direktör Vanderlei Luxemburgo'nun yardımcılığını yapan Fenerbahçeli eski futbolcu Deivid de Souza, bir gün tekrar dönüp sarı-lacivertli takıma hizmet etmek istediğini belirterek, "Kim bilir belki teknik direktör olarak olur" dedi.

Flamengo'nun da katılacağı 2015 yılının ocak ayında Alanya'da yapılacak Uluslararası Royal Cup turnuvası için Türkiye'ye gelen Deivid, teknik adamlık kariyerindeki hedefleri ve Fenerbahçe formasını giydiği yıllara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Sarı-lacivertli takımda geçirdiği 2006-2007, 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonları için, "Kariyerimin en önemli ve en muhteşem parçası" diyen Brezilyalı eski futbolcu, Fenerbahçe'ye teknik adam olarak da hizmet etmek istediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Öncelikle bana her zaman çok yardımcı olan başkanımıza (Aziz Yıldırım) çok teşekkür ediyorum. Mahmut Bey (Mahmut Uslu) benimle kontratı yapan yönetici, ona da çok teşekkür ediyorum. Geldiğim günden ayrıldığım güne kadar her şey mükemmeldi. Taraftar, yönetim, takım arkadaşlarım her şey mükemmeldi. Bir gün tekrar dönüp bu takıma yardımcı olmak istiyorum. Kim bilir belki teknik direktörü olarak olur."

Haberin Devamı

"Bir gün bir kapı açılırsa kavuşmak isterim"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonunda Inter ve Chelsea'ye attığı goller ve o dönemde attıkları gollerden sonra takım arkadaşlarıyla yaptığı "yengeç dansı" ile hafızalarda yer edinen Deivid, bir gün sarı-lacivertli taraftarla kavuşmak istediğini söyledi.

Sarı-lacivertli taraftarlara mesaj gönderen Deivid, "Fenerbahçe taraftarına çok teşekkür ediyorum. En güzel anlarımda şampiyonluk yaşadığımızda, en kötü anlarımda ayağımı kırdığım, annemi kaybettiğim dönemde yanımdaydılar. Onlara beni burada ağırladıkları için çok teşekkür ederim, bana gösterdikleri sevgi için minnettarım. İnşallah bir gün bir kapı açılırsa tekrar onlarla kavuşmak isterim" diye konuştu.

"Kadıköy'de taraftar yoksa, takım eksiktir"

Son dönemde yaşanan seyirci sorununa işaret ederek, sarı-lacivertli takımın Kadıköy'de taraftarıyla bütünleştiği maçlardaki gücünü anımsatan Brezilyalı eski futbolcu, "Taraftarı, ne olursa olsun gidip takımlarını desteklemeye davet ediyorum. Ne olursa olsun gidin destekleyin. Çünkü eğer Kadıköy'de taraftar yoksa, ben de oynadım biliyorum, orada takım eksiktir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Sabredilirse Diego, büyük katkılar sağlayacaktır"

Deivid, sarı-lacivertli takımın sezon başında kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Diego Ribas için sabretmek gerektiğini, takıma büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

Kendisinin de aynı adaptasyon sorununu yaşadığını belirten Deivid, "Futbola başladığımızda 9 yaşındayken Santos'ta Diego ile beraber oynadık. O çok büyük bir oyuncu. Bu bir adaptasyon sorunu. Bunu ben de yaşadım, nasıl olduğunu iyi biliyorum. Birazcık daha sabır gösterilirse bu seneyi atlattıktan sonra, eminim ki çok güzel olacaktır. Takıma büyük katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hafta sonu Coritiba'da yapacağı son maçla profesyonel kariyerine nokta koyacak Alex de Souza ile beraber futbol oynadığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Deivid, "O da artık kariyerinin sonuna geldi. İnşallah hayatında başarılı olur. Kendi karar verdiği şekilde, futbolculuk hayatında olduğu gibi gelecek hayatında da başarılar yakalar" değerlendirmesini yaptı.

"En önemli golüm Trabzonspor'a"

Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'deki en önemli golünün, 2007-2008 sezonunda Kadıköy'de Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maçta attığı gol olduğunu ifade etti.

Ligde Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı gollerinin bulunduğu anımsatılarak yöneltilen unutamadığı golün hangisi olduğu sorusuna Brezilyalı eski oyuncu, "Bütün goller önemliydi. Hepsi kariyerime bir katkı sağladı, takımın kazanmasına katkı sağladı. Ama en önemlisi sanırım Kadıköy'de Trabzonspor'a attığım goldü" cevabını verdi.

"Flamengo için önemli bir turnuva olacak"

Deivid, Türkiye'de katılacakları devre arası turnuvasının Flamengo için çok önemli olacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Teknik direktör Luxemburgo ile Türkiye'de katılacakları turnuvanın önemini konuşarak karar verdiklerini anlatan Diego, "Flamengo gibi 50 milyon taraftarı olan bir takımın buraya gelmesi, kamp yapması, hem Türk futbolu hem Brezilya futbolu için önemli. Luxemburgo ile bu turnuvanın bizim için çok yararlı olacağını konuştuk, Türkiye'ye gelmenin takıma çok şey katacağına karar verdik. Güzel bir organizasyon olacak. Burada en iyi şekilde ağırlanacağımıza inanıyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Formasını da giydiği Flamengo'da başlayan teknik adamlık kariyerinin kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Deivid, "Hayatımda en çok sevdiğim şey futbol ve şu anda teknik adam olarak devam etmekten çok mutluyum. Allah'a şükürler olsun ki, ilk olarak böyle bir kulüpte çalışmaya başladım" diye konuştu.

Dört sezon forma giydiği Fenerbahçe'de Süper Lig'de 94 maça çıkıp 23 gol atan Deivid, sarı-lacivertli takımdaki kariyerinde 1 lig, 2 de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşamıştı.