Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Ekselansları taçlandı

Ekselansları taçlandı

Dünyanın 2, turnuvanın 1 numarası Federer, TEB BNP ParIbas İstanbul Open’da şampiyon oldu

Ekselansları taçlandı

3 numaralı seribaşı Pablo Cuevas’ı 6-3 ve 7-6 (13-11)’lık set skorlarıyla mağlup eden Roger Federer, 128. ATP finalinde 85. kez zafere ulaştı

SON 2 maça kıyasla, final maçı Ekselansları için adeta bir antrenman maçı havasında geçti; özellikle de ilk set. Son 2 maçında mağlubiyetle burun buruna kalan ve çok zorlanan Federer, Uruguaylı rakibiyle ilk kez karşılaşıyordu. Pablo Cuevas bütün turnuva boyunca rakiplerine karşı müthiş iş çıkarmış ve turnuvanın 2. favorisi Dimitrov’u elemişti ama maalesef Federer’e diş geçirmenin yanına bile yaklaşamadı. Maalesef diyorum çünkü o ne kadar kafa tutarsa maç o kadar uzayacak, Federer’i izleme süremiz de bir o kadar artacaktı.
İLK sette kontrolü rahatlıkla elinde tutan Federer’in, Schwartzman maçına kıyasla ilk servisini oyuna sokma oranı ciddi oranda artınca servis oyunları rahat geçti. İkinci sete daha inançlı başlayan Pablo, mücadeleyi başa baş götürmeyi başardı. Ancak müthiş geçen tie-breakte 5 şampiyonluk puanı çevirmesine rağmen 3 set puanından faydalanamayınca ve vuruşlarındaki sertliği istediği düzeye çıkaramayınca, şampiyon en başından beri beklediğimiz gibi Roger Federer oldu.
ZORLU bir haftayı geride bıraktığını söyleyen Federer’in bir sonraki durağı Madrid. Çarşamba orada korta çıkıp, Roland Garros hazırlıklarını orada sürdürecek.
İSTANBUL, tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer’li bir haftayı geride bıraktı. TEB BNP Paribas İstanbul Open’a dönüp şöyle bir baktığımızda, birçok güzel anı geride bıraktık. Federer ve diğer raketlere veda ederken, Türkiye’de böyle bir ilkin gerçekleşmesini sağlayan başta sponsorlara teşekkür etmek lazım.
SEYİRCİLER tarafından yapılan en büyük eleştiri organizasyona ulaşım ve arenanın bulunması konusunda yaşanılan handikaptı. Ancak her eksiklikten ders çıkarıldı ve bir sonraki turnuvada eksiklikleri giderilmesi konusunda çalışmalara başlandı bile. İstanbul Cup’ta her şey daha hazır olacak. Ama yıkıcı eleştiri yapanlardan ricam; Federer’in gelmediği turnuvalara da gelin ve tenisin gelişmesi için bir şeyler yapın.
Federer: Gururluyum
TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın, ATP takvimindeki ilk organizasyonunu kazanan turnuvanın 1 numaralı seribaşı İsviçreli raket Roger Federer şunları söyledi: “Bu turnuvanın ilk şampiyonu olduğum için çok gururluyum. Zorlu bir haftanın sonunda böyle bir tie-break ile kazanmak çok tatmin edici oldu. 6-3 ve 6-3 kazansaydım aynı şekilde zevk almazdım.”

Haberin Devamı