Gazete Vatan Logo
Futbol 'Drogba ve Sneijder'in ikisi birden...'

'Drogba ve Sneijder'in ikisi birden...'

Usta spor yorumcusu Hıncal Uluç, yine çok konuşulacak değerlendirmeler yaptı.

'Drogba ve Sneijder'in ikisi birden...'

İşte Uluç'un Sabah gazetesinde soru cevap şeklinde yayınlanan değerlendirmelerinden öne çıkanlar:

Bir dönem Galatasaray'ın da transfer listesinde yer alan Ronaldinho'nun ismi şu anda Beşiktaş ile anılıyor.

Ben Ronaldinho'yu Galatasaray'a geliyor, gelmiyor dönemlerinde televizyonda çok seyrettim. Özellikle onun için maçları seyrettim zaten... Harikulade oynuyordu ve tek başına da takımı götürüyordu.

Oynadığı futbol, Drogba ile Sneijder'in ikisinin birden ortaya koyduğu performans adeta. Hem oyun kurucu hem golcü... Ben bir Galatasaraylı olduğum halde Beşiktaş, Ronaldinho'yu alırsa çok mutlu olurum, seyirci olarak seyredilecek bir şey çıkar. Keyif verir. Fenerbahçe'nin aldığı Kadlec gibi değil. Ronaldinho'yu seyretmek için ekran başına otururum.

Öteki taraftan Fenerbahçe Kadlec'ten sonra Holmen'i de transfer etti ve orta sahaya bir takviye daha yaptı.

Fenerbahçe niye alıyor, neden alıyor anlamıyorum! On birinci orta saha oyuncusu ya!.. Kimin yerine oynatacak, kimi kesecek de oynatacak!

Sezer gibi, Mehmet Topuz gibi bir pırlantayı yok etti Fenerbahçe. Bunlar milli takımın gözde adamları olarak geldiler ama yok oldular. Şimdi Holmen alıyor!

Holmen'in on misli iyisi Elmander için 'Galatasaray'dan gitsin' diye uğraşıyorum, Fener Holmen'i alıyor!

Ülkemizde düzenlenen Akdeniz Oyunları ve U20 Dünya Kupası start aldı. Açılış seremonisi ve sporcuların bugüne kadar ki performanslarıyla ilgili değerlendirmeniz nasıl?

Akdeniz Oyunları bir skandal... Yüz karası... Şu ana kadar 8 halterci, 8 atletimiz doping yüzünden çekilmiş durumda... Daha başlamadan çekildiler.

Aldığım habere göre Gamze Bulut 'sakat' olduğunu gerekçe gösterip yarışmayacağını söylemiş! Aslı ile Gamze, 1500 metrede birinci ve ikinci olmuşlardı. 'Doping yaptı' diye Aslı'nın madalyasını aldılar Gamze'ye verdiler. Gamze, Londra Olimpiyatlarından bu yana yarışmış değil. Nerede sakatlandı?

Geçen ay İzmir'de Türkiye Şampiyonası yapıldı. 70 doping numunesi alınış, 30'u pozitif... Yarı yarıya neredeyse!.. Geçen hafta sonu Londra'da Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda dokuzuncu olup kümede kalmışız. Beş atletimiz gitti ve yarışmadan döndü, dopingli oldukları için yarışmalara sokulmadı. Yarışırlarsa çünkü kontrole girecekler.

Binnaz Uslu yarışmasından bir gün evvel şiddetli bir karın sancısıyla hastaneye kaldırılıyor, derhal ameliyat ediliyor şu anda yoğun bakımda ve oradaki doktorların açıklaması; 'Her türlü hapı kıza yutturmuşlar 'doping' diye... Böbrekler, karaciğerler darmadağın olmuş.'

Rıza Kayaalp skandalı var. Onun için neler söyleyeceksiniz?

Evet, Rıza Kayaalp bir skandaldır. Taksim'deki olayları, Gezi Parkı'nın protesto edersin, hakkındır. Protesto edeni de protesto edersin, bu da hakkındır. Protesto edeni protesto edeni de protesto edersin, o da hakkındır. Bir ülke demokratsa, liberalse bunlar olur. Ama söyleyeceğin sözlere dikkat etmen lazım. Çünkü bu söyleyeceğin sözler suç olursa iş içine yargı girer.

Fazıl Say'ı niye mahkûm ettiler? Efendim Ömer Hayyam'ın kendisine gelen bir tweetini, retweet ettiği için... Kendi takipçilerine gönderdiği için, tweet attığı için de değil. Dediler ki 'Hayır! Bu suç.'

Adam Taksim'deki protestoculara 'Ermenilere bıraktınız meydanı... Allah belanızı versin. Sizin yaptığınız eylemi sinkaf' diyor. Şimdi burada uluslararası federasyonların ya da IOC'nin yani Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin son 5-6 yıldır bir numaralı hedefi ırkçılık. Alenen ırkçılık yapıyor bir sporcu...

Hatırlayın bir lig maçında attığı golden sonra 'Nazi selamı verdi' diye Yunanlı sporcu, Akdeniz Oyunları kadrosundan çıkarıldı ve Türkiye'ye getirilmedi. 'Elini kaldırdı' diye... Yani elini kaldırması 'Nazi selamı' oluyor, Nazi selamı olunca da 'Yahudi düşmanlığı oluyor' diye diye diye bir sonuca varıp 'Sen ırkçılık yaptın' dediler ve getirmediler Türkiye'ye...

Rıza Kayaalp alenen yazıyor, dolaylı değil, 'Siz Ermeni'siniz' diye... Türkiye'de Ermeni cemaati var. Ermeni vatandaşlarım var benim... Türkiye'nin başı senelerden beri belada 'Ermeni katliamı yaptı, falan' diye...

Biz de diyoruz ki 'Osmanlı döneminde olmuşsa bile o dönemdedir. Cumhuriyet'in böyle bir şeyle alakası yok. Biz Ermeni vatandaşlarımızla gayet mutlu yaşıyoruz' diyoruz sonra 'Ermeni' lafını bir hakaret gibi kullanan adam hem takıma alıyorlar, güreşiyor hem de bayrağı taşıyor açılışta!..

Haberin Devamı