Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Derbiden önce 'ovv yea!' yok

Derbiden önce 'ovv yea!' yok

Süper Lig'in 5. hafta kapanış maçında Beşiktaş, Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Derbiden önce 'ovv yea!' yok

ANKARA’DA sıkışıp kaldı Beşiktaş... Gomez, Quaresma, Gökhan, Olcay ve Sosa ilk 11’deydi. Bu oyuncuların hepsi ortaya kaçtı. Böyle olunca oyuna genişlik veremedi siyah-beyazlılar ve bu oyuncular kapanan G.Birliği savunmasının arasında boğuldu. Çok basit pas hataları da buna eklenince ilk yarıda hiçbir şey üretemedi Beşiktaş.

TOP belki siyah-beyazlılarda göründü hep ama pozisyonları bulan taraf, Beşiktaş’ın top kayıplarını iyi değerlendiren G.Birliği oldu. Ev sahibi ilk 23 dakikada 4 şans buldu. 18’de Stancu’nun şutunu Tolga kurtardı, 20’de El Kabir topu auta yolladı, 22’de yine Stancu şansını denedi, Tolga topu dışarı çeldi. 23’teki korneri de paslaşarak kullandı G.Birliği ve Ahmet Oğuz’un ortasını Tosic kendi ağlarına yolladı: 1-0.

İLK yarıda siyah-beyazlıların pozisyonu yoktu. 2. yarıya Şenol Güneş, Olcay-Necip ve Quaresma-Cenk değişiklikleriyle başladı. Cenk sağ açıga geçerken Necip, Atiba’nın yanına yerleşti. Böylece Beşiktaş daha rahat hücum etmeye başlarken rakibine de tek bir pozisyon vermedi.

Haberin Devamı

HOPF DUVAR ÖRDÜ

48’DE Cenk vurdu, top Hopf’un kucağına gitti. 52’de Sosa, Gomez’e bıraktı, o da Cenk’e bıraktı fakat şut zayıf kaldı. 67’de ise Cenk sağdan müt-hiş bir orta yaptı, kafayı vuran Gökhan skoru eşitledi.
MAÇIN geri kalanında ise Hopf yıldızlaştı. 72’de Sosa’nın frikiğine kafayı Gomez vururken İsveçli kaleci ters ayakta yakalanmasına rağmen köşeye uzandı, topu çıkardı. 77’de Tosic’in ortasına kafayı Atiba vurdu, Hopf yine golü önledi. 80’de Cenk’e altıpasta gol izni vermezken 81’de bir kez daha Cenk’in şutunu kurtardı.
DEVAMINDA, 2. golü bulmanın telaşına düştü siyah-beyazlılar. Cenk sağ taraftan Gomez’in yanına kayınca tekrar G.Birliği’ne hapsoldu Beşiktaş ve uzatmalar dahil kalan 15 dakikada tek bir gol girişiminde bulunamadan Başkent’te 2 puan bıraktılar.