Gazete Vatan Logo
Konya Spor Çifte tur şaşırtmasın

Çifte tur şaşırtmasın

Yazarlarımız Mehmet Ayan ve Lütfü Özel, Konya ve Osmanlı'nın Avrupa Ligi'nde çektikleri kuraları yorumladı:

Çifte tur şaşırtmasın

MEHMET AYAN

Ayan: “Konyaspor’un ilk Avrupa deneyiminde gözler Aykut Kocaman’da. Grubun şifresi alınacak 1 puanlar. İlk 2’ye girerlerse hayret etmem.”

KONYA’NIN ilk Avrupa deneyiminde gözler Aykut Kocaman’da. Hoca, bu manada kulübün ve şehrin önünde. F.Bahçe’de 2013’teki Avrupa Ligi yarı finali, bu grupta nasıl stratejiler kurması gerektiği konusunda rehber. Kaldı ki 3. sezonunu yaşadığı takımıyla, soykurucusu olduğu ‘Antrenör Takımı’ konusunda büyük yol aldı. Kuşkusuz eline fikstürü aldığında hangi maçlarda 1 puan alacağını, dolayısıyla rakibine 2 puan kaybettireceğini tespit edecektir. Grubun şifresi Konyaspor’un alacağı 1 puanlardır. İlk ikiye girerlerse hayret etmem!
Shakhtar bu grubun favorisi
BAŞAKŞEHİR önünde izlediğimiz takım son yıllarda D.Kiev’e çatmış ve Ukrayna’daki hükümranlığını kaybetmişti. Ancak Fonseca, Lucescu’nun mirasını kanımca iyi idare ediyor. 2 maçta da gördük ki, topu çevirme hızları müthiş. Srna ve Ismaily’in kenardaki katkıları takımın öndeki altılısına müthiş destek. Sahadaki duruşları muntazam. Geçiş oyunları kadar, bek katkılarıyla seti de becerebiliyorlar, bunaltabiliyorlar. Grubun favorisi.
Gent evinde çok güçlü bir takım
TEKNİK direktör Vanhaezebrouck, Gent’i 3-4-3 ile 3-5-2 karışımı bir oyunla geçen sene önce tarihlerindeki ilk şampiyonluğa taşıyıp sonra da Şampiyonlar Ligi grubundan çıkardı. Kesinlikle bir antrenör takımı. Eski Başakşehirli Perbet ile Kayserisporlu Kujoviç bu yılın transferlerinden. Ligde içerde oynadıkları 20 maçta 2 kez kaybettiler. Renato Neto kurguda defansif orta saha görünmesine rağmen oyunuyla fark yaratmakta. Evlerinde 3’te 3 yaparlarsa şaşırmayın.
Braga’da sancı var
FONSECA’NIN yerine Poserio geldikten sonra ekip artık 4-2-3-1 oynamaya çalışıyor. Bu geçiş sancılı olabilir. En önemli üç silahı Rafa Silva, Santos ve Ahmed Hassan. Defansif orta oyuncuları Vukçeviç ile Mauro’yu iki yönlü kullanıyorlar. En önemli sorunları, hocanın sol kanat forveti Rafa’dan 10 numara yaratma çabası. Bu nedenle geçen seneki hücum zenginliğini sahaya yansıtamadılar. Dağlarla çevrili ilginç statlarında onları yenebilmek mümkün.
LÜTFÜ ÖZEL
Özel: “Atletik ve çok koşan kadrosuna yapılması beklenen 1-2 nokta transfer Osmanlı’yı Villarreal ile Bükreş arasına koyar.”
İLK kez katıldığı Avrupa Ligi ve dolayısıyla grubunda Villarreal, Steaua Bükreş ve FC Zürih’le eşleşen Osmanlıspor ışık saçıyor. Özellikle son Midtjylland karşılaşmasında ortaya koyduğu performansla dikkat çeken Başkent takımı, teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’la da ışıl ışıl parlıyor. Avrupa’da 18 maçtır bileği bükülmeyen Akçay, motivasyonu, oyun stratejisi ve başarılı sonuçlarıyla güven veriyor. Atletik, çok koşan, mücadeleyi bırakmayan kadrosuna Avrupa için yapılması beklenen 1-2 nokta transfer Osmanlıspor’u Villarreal ile Bükreş takımları arasına bir yere koyar.
Pato’lu Villarreal’de yıldız çok
AVRUPA Ligi’ne Şampiyonlar Ligi play-off turunda Monaco’ya elenerek katılan Villarreal’de çok sayıda yıldız oyuncu var. Teknik direktör Escriba’nın, “Osmanlı’yı tanımıyoruz ama buralara kadar geldiğine göre önemli takım olmalı. Türkiye Ligi de güçlü ama biz grubu lider bitireceğiz” değerlendirmesine Osmanlı nasıl karşılık verir bilinmez ancak yeni transfer Pato ve yolu Türkiye’den geçmiş olan Alfred N’Diaye ile Cedric Bakambu takımda dikkat çekiyor.
Steaua’ya dikkat edilmeli
Şampiyonlar Ligi play-off turunda sahasında 5 yiyerek Manchester City karşısında hezimete uğrayan Steaua Bükreş, bir önceki turda ise Sparta Prag’ı 2-0 ve 1-1’lik skorlarla elemeyi başardı. Laurentiu Reghecampf’ın çalıştırdığı Rumen ekibinde eski G.Saraylı Gabriel Tamas ve Romanya Milli Takımı’nın da 10 numarası olan Stanciu dikkat çekiyor. Güç kaybettiği spekülasyonlarına karşın Osmanlıspor’un çok dikkat etmesi gereken bir takım.
Zürih rakip olamaz
İSVİÇRE ekibi düştüığü 2. Lig’den çıkmak için yoğun çaba içinde. Sezona hızlı girdiler. 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alıp sadece 1 gol yediler. Zürih, İsviçre Kupası’nı müzesine götürdüğü için bu turnuvada. Sezon başında hazırlık maçında G.Saray’a 3-0 yenilmişlerdi. En iyi oyuncuları Arnavut Armando Sadiku. Osmanlı’ya rakip olamazlar.

Haberin Devamı