Gazete Vatan Logo
Futbol Bursaspor seri peşinde

Bursaspor seri peşinde

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında yarın sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek Bursaspor, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Bursaspor seri peşinde

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'ndaki karşılaşma yarın saat 16.00'da başlayacak. Geçen hafta deplasmanda Eskişehirspor'u yenerek, üst sıralar için yeniden umut tazeleyen Bursaspor, ligin ilk yarısında olduğu gibi rakibini yenmeyi hedefliyor.

Yeşil-beyazlı takımda Tomas Necid, yarınki maçta takımının en büyük silahı olacak. Ligde 11 gole imza atan Çek oyuncu, Çaykur Rizespor'a karşı oynadığı ilk maçta hat-trick yapmıştı. Bu, Necid'in Çek Cumhuriyeti dışına çıktığı 2009'dan bu yana yaptığı ilk hat-trick'i olmuştu.

HAKEM TOLGA ÖZKALFA

Cumartesi günü saat 16.00'da Timsah Arena'da oynanacak maçı İzmir Bölgesi Üst Klasman hakemlerinden Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa'nın yardımcılarını Erdinç Sezertam, İlker Yaprak yaparken dördüncü hakem Baki Tuncay Akkın. Mücadelenin ilave hakemleri ise Kutluhan Bilgiç, Mehmet Fatih Gökçe olacak.

Tolga Özkalfa, bugüne kadar Bursaspor'un 13 maçında düdük çaldı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Özkalfa bu sezon, deplasmanda oynanan ve 1-0 kaybettiği Trabzonspor ile Bursa'da 2-1 kazandığı Mersin İdmanyurdu maçlarını yönetmişti.

Haberin Devamı

ÜSTÜNLÜK BURSASPOR'DA

Bursaspor ile Çaykur Rizespor, Süper Lig'de bugüne kadar 27 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçlarda Bursaspor 12, Çaykur Rizespor ise 11 galibiyet alırken berabere biten 4 maç ise 1-1 sonuçlandı. Yeşil beyazlılar, son 4 maçtır rakiplerine kaybetmiyor. Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan karşılaşmayı Bursaspor 3-2 kazanmıştı.

TEKNİK ADAM REKABETİ

Hamza Hamzaoğlu ile Hikmet Karaman bugüne kadar 6 kez birbirlerine rakip oldular. Bu maçlarda Hikmet Karaman 2, Hamza Hamzaoğlu 1 galibiyet alırken, 3 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

3 SAKAT 1 CEZALI

Bursaspor'da yarınki karşılaşma öncesinde Serdar Aziz, Emre Taşdemir ve Erdem Özgenç'in sakatlıkları bulunuyor. Bu oyuncularla ilgili kararın yarın sabah verileceği bildirildi. Yeşil-beyazlılarda sarı kart cezalısı olan Dany Nounkeu ise forma giyemeyecek.