Gazete Vatan Logo
Futbol BEŞ'akşehir zirvede tek başına

BEŞ'akşehir zirvede tek başına

Namağlup lider Abdullah Avcı'nın talebeleri, Akhisar engelini de farklı geçip Süper Lig'de liderliğini sürdürdü.

BEŞ'akşehir zirvede tek başına

HAFTA boyu Akhisar’ın gücü nispetinde kapanacağı öngörüsüyle taktik çalışan, bu nedenle de sağ bekte ofansif yönü yüksek Cenk Ahmet ile oyuna başlayan Medipol Başakşehir, oyun üstünlüğünü erkenden ele geçirdi. 16’da Batdal sola doğru sürdü, içerideki Cengiz’i gördü; genç oyuncu 1-0 yaptı. 20’de rakip kornerin dönüşünde 4 pasla demarke olan Edin Visca’yı gören Cengiz, bu oyuncuyu golle buluşturup ilk asistine imza attı; 2-0... 28’de N’Guemo’nun ortasında Rodallega kafayla 2-1’i buldu.

31’DE Douglao’nun çıkarken kaptırdığı topu sola oynayıp Cengiz ile buluşturan Visca, ondan gelen topu sol ayağı ile yakın direğe bıraktı; 3-1... 39’da bu kez çalışılmış bir duran top organizasyonu sonrasında Visca kesti, Mahmut önüne düşen topla 4-1’i getirdi. 51’de Douglao ve Lopez’in ortaklaşa hatasını değerlendiren Mossoro, rakip yarı sahanın tümünü kat etti ve golü buldu; 5-1... Kalan dakikalar ve düşen tempoyla maç 5-1 bitti.

CENK PLANLARI BOZDU

EPUREANU’NUN 77’de gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmesi, liderin 4 farka rağmen büyük dezavantajı oldu. Cenk Ahmet’in sakatlanmasıyla 2. yarıya dönük G.Saray maçı merkezli planları bozulan Abdullah Avcı’nın gelecek hafta TT Arena’da ligin en kritik maçlarından birini oynayacağı kesin.

Haberin Devamı

9 maçta 22 gol atıp 5 gol yiyen İstanbul ekibinde, Visca’nın geçen seneyi anımsatması, Cengiz’in en skorer maçlarından birini oynaması, Emre’nin her zamanki yönetmen tavrı gibi olumlu gelişmeler zirve yolunda büyük avantajları. Kuşku yok ki, Türkiye’nin en iyi antrenör takımı da Başakşehir olmuş durumda.