Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Bekle bizi Japonya'

'Bekle bizi Japonya'

Sultanlar'ın Kaptanı Gözde Sonsırma, FIVB Dünya Grand PrIx'sinde finale kalacağımıza emin.

'Bekle bizi Japonya'

Milli Bayan Voleybol Takımımız, Naz Aydemir, Neslihan Demir, Eda Erdem ve Seda Tokatlıoğlu gibi önemli isimlerden yoksun olmasına karşın FIVB Dünya Grand Prix'sinde oynadığı 6 maçın 5'ini kazandı... Bu 6 karşılaşmaya Ankara ev sahipliği yaptı ve Filenin Sultanları elde ettiği sonuçların ardından genel sıralamada Brezilya'dan sonra 2. sırada.

HEDEF ilk 4'e girip Japonya'da yapılacak olan ve dünyanın en iyi 6 takımının mücadele edeceği finallerde yer almak... Bunun için son viraja bu hafta sonu Rusya'da girecek olan Ay-yıldızlılarımız; Rusya, Almanya ve İtalya ile birbirinden kritik maçlar oynayacak...

‘SÜRPRİZ?DEĞİL’

SULTANLAR'IN Kaptanı Gözde Sonsırma ile konuştuk... 29 yaşındaki smaçörümüz, hem geride kalan maçları hem de Rusya'da çıkacağımız kritik karşılaşmaları yorumladı, ayrıca kendisi ve takımla ilgili sorularımıza da yanıtlar verdi... İşte Gözde'nin o açıklamaları:

"İLK 6 maçta pasör çaprazımız yoktu. Böyle olunca ben, Neriman ve orta oyuncularımız daha çok sorumluluk aldık. Ben bir maçta ortalama 25-30 pas alıyorsam şimdi 55-60 arası pas alıyorum. Neriman da aynı şekilde. O yüzden biz daha çok sorumluluk aldık. Bunun altından bu şekilde kalktık.

Haberin Devamı

ANTRENÖRÜMÜZ Barbolini'ye 'Grand Prix öncesinde biri; Naz, Eda, Neslihan ve Seda yokken 6'da 5 yapacağımızı söylese inanır mıydınız?' diye bir soru yöneltti ve o da 'Bu konuda konuşmam çünkü burada ter döken oyuncularıma çok büyük saygısızlık olur' dedi. Ben de ona katılıyorum. Çok büyük bir iş başardı buradaki 14 kişi. Benim için hiç sürpriz değil bu galibiyetler.

'ŞU AN FORMDAYIZ'

ANKARA'DA kendi seyircimiz önünde oynadık. Baskı yarattık rakipler üzerinde ve 6 maçın 5'ini kazandık. Ancak Rusya bizim için esas sınav olacak. Gerçek gücümüzü orada göreceğiz. Fakat ben finale kalacağımızı düşünüyorum. Japonya'ya gideceğiz ve orada dünyanın en iyi 6 takımı oynayacağız. Şu an sakat olan arkadaşlarımız bize katılırsa yeni bir hava gelecek. Şu an çok formdayız, güzel bir enerji yakaladık. Grand Prix'de madalyanın geleceğini düşünüyorum."

Haberin Devamı

GENÇLERE ÖNERİMMANŞET ALSINLAR

"GENÇLERE her zaman söylediğim tek şey manşet... Türkiye'de iyi smaç vurabilen oyuncu çok ama iyi manşet alabilen oyuncu sayısı çok az. Para kazanmak istiyorsanız manşet alın diyorum, bunu çalışmalarını öneriyorum."

ANKARA'NIN ATMOSFERİ BAMBAŞKA

"ANKARA seyircisine çok teşekkür ederim. İnanılmaz bilinçli bir taraftar kitlesi vardı. İnsana voleybol oynadığına şükrettiren bir seyirci. Biz neden her turnuvada Ankara'yı istiyoruz, işte bu yüzden. Diğer şehirlerdeki taraftarlarımız alınmasın ama Ankara'daki atmosfer hiçbir yerde yok.”

SAKATLIK ÇALIŞMANIN GÖSTERGESİ

"BİR?sporcunun sakatlığı yoksa o oyuncu iyi çalışmıyordur. Benim omzum 10 senedir sakat. Dizimden 2 ameliyat geçirdim, 3.'yü de geçirebilirim. ‘Gittiği yere kadar gitsin' dedim şimdilik.”