Gazete Vatan Logo
Futbol Başkan'dan önemli açıklamalar!

Başkan'dan önemli açıklamalar!

Daha radikal olacağız...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın kendilerine verdiği 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Başkan Orman şunları söyledi:

"Tüm spor kamuoyunun bildiği gibi her sene UEFA financial fair play kuralları gereğince 31-3 tarihi itibariyle kulüpler lisans almaktalar. Geçen sezon itibariyle Beşiktaş kulübü 31-03-2011 tarihinde lisans başvurusu yapmış ve lisans almıştır. Beşiktaş'ın almış olduğu bu lisansla alakalı UEFA Disiplin Komitesi bir müfettişe bunu inceleme yetkisi verdi ve bu müfettişin hazırladığı rapor sebebiyle kulübümüz 2012 1 Mayıs'ında bir davaya katıldı." "Biz de bu davaya gereken önemi vererek kulübümüzü başkanlık düzeyinde savunduk. Beşiktaş gerçeğe aykırı beyan vermekle suçlandı. Biz Beşiktaş'ta görev değişikliği olduğunu ve kulübümüzün büyüklüğünü izah ettik. UEFA'da bizim iyi niyetimize dayanarak Avrupa kupalarına katılma hakkı tanıdı." "Ancak yine aynı müfettiş konuyu tahkime taşıdı. Biz UEFA'da borç ile ilgili bizim dosyalarımızın kalmadığını ve UEFA'nın Beşiktaş'a ceza vermesinin kendilerine bir fayda sağlamayacağını belirttik. Kendileri bizim iyi yolda gittiğimizi belirttirler. Ancak geçmişi de yok sayamayacaklarını belirterek Beşiktaş'ımızı Avrupa kupalarından ihraç ettiklerini söylediler." "Biz böyle bir duruma düşmeyeceğimizi UEFA nezninde belirttik. Bu durumdan dolayı üzüntülüyüm. Bu sezon şampiyon olan rakibimiz de geçen sezon Avrupa kupalarına katılamadı. Biz Avrupa'ya gidememekten değil. Bu şekilde kulübümüzün bu duruma düşmesi bizi üzüyor." "Radikal kararlar alacaktık. Artık daha radikal olacağız. Artık sansasyonel transferler yerine ayağımızı yorganımza göre uzatacağız. Biz şikayet etmeye değil çözüüm üretmeye geldik."

"EMİN ÖZTÜRK İLE ÇALIŞMAKTAN MEMNUNUM"

Orman, daha önceden Fenerbahçe'nin CAS davaları ile ilgilenen avukat Emin Öztürk ile ilgili yapılan eleştirilere de yanıt vererek, "Avukatımız ile çalışmaktan çok memnunum. Bugün alınan karar bir ikili ilişkiler kararı değildir. Emin arkadaşımız ilk mahkemede de bizimleydi. Bu tip kararlar evrak üzerinde yürütülüyor. Yapılan hatalar varsa buna savunmayla değil icraatla bakmak lazım. Bu bir önceki dönem ile ilgili yapılan hatalarla ilgilidir. Genç avukat arkadaşımıza bu sonucu yıkmak adil olmaz." ifadelerini kullandı...

"Suçlamalar ile ilgili olarak İhtilaflı dosya olmadığını, Beşiktaş'ın ödemelerini yerine getirmediği doğrultusunda suçlamalar yaşadığını ve CAS kararını bekledikten sonra ödemeler yapılmıştır." "Beşiktaş kulübünün böyle davalar içerisinde yer alması ızdırap çektiriyor bana. Benim dönemimde böyle bir şey kesinlikle olmayacak."

"BENİM GÖREVİM CAMİANIN İÇİNDEKİ HERKESİ SAVUNMAK"

"Beşiktaşlı iş adamları camiamızın insanları. Nasıl hareket edileceğine ben karar veremem. Onları şu anda karalamak gibi bir niyetim yok. Günü gelirse kendi açılarından Beşiktaş'a faydalı olacaktır. Benim görevim bu camianın içerisindeki herkesi savunmak. "

"YILDIRIM DEMİRÖREN İLE İLGİLİ KONUŞACAĞIM BİR DÖNEM YOK"

"Yıldırım Demirören ile ilgili konuşacağım bir dönem yok. Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Konuyu orada arkadaşlarımla konuşacağım. Eski yönetim ile ilgili bir karar olursa açıklarız. Beşiktaş ile ilgili ne gerekiyorsa onu yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın."

Haberin Devamı