Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'ın gençliğini çaldılar

Aslan'ın gençliğini çaldılar

Galatasaray, UEFA Gençlik Ligi karşılaşmasında Portekiz ekibi Benfica’ya farklı mağlup oldu.

Aslan'ın gençliğini çaldılar

16’da Volkan İşsever’in penaltısıyla öne geçen Cimbom sonrasında ise gol yağmuruna tutuldu. Portekiz ekibi Gonçalves (3), Gomes (3), Carvalho (2), Sanches, Pereira ve Ferreira ile şov yaptı

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde mücadele eden ekiplerin birbirleriyle oynayacakları maçlar öncesinde U19 takımlarını buluşturan UEFA Gençlik Ligi’nde G.Saray, konuk ettiği Benfica karşısında tarihi bir hezimete uğradı. Sarı-kırmızılılar, 11-1’lik skorla rakibine boyun eğerek 3. sezonu düzenlenen organizasyondaki en farklı mağlubiyeti elde etti.

MÜCADELEYE Cimbom iyi başlamıştı aslında. 16’da kazanılan penaltıda Volkan İşsever atışı kullanıp takımını öne geçirirken sonrasında ise kâbus başladı. 24’te Gonçalves beraberliği getirirken 27’de Gomes, 32’de Sanches ve 34’te yine Gonçalves ilk yarının skorunu ilan etti: 1-4.

DURMADILAR

DEVRE dönüşü Portekiz ekibinin gol yağmuru da aynı hızla devam etti. 58’de maçın yıldızlarından Gonçalves hat-trick yaparken 63 ve 65’te Gomes ona eşlik etti. Gollere 7 dakika ara veren Benfica, 72’de Carvalho, 76’da Pereira ve 78’de Fereira ile 10-1’lik üstünlüğe ulaştı. 90’da kazanılan penaltıda ise bir kez daha sahneye çıkan Carvalho, acı yenilginin skorunu belirledi.

Haberin Devamı

GRUPTAKİ diğer mücadelede Atletico Madrid’in U19 takımı, Astana’nın gençlerini evinde 7-1 mağlup ederken tek galibiyetini Kazakistan ekibi karşısında alan Cimbom, 3 puanla 3. sırada kaldı.

GÖRÜŞ:

GÜNTEKİN ONAY: Katar olma yolunda hızla ilerliyoruz

G.SARAY’IN, UEFA Gençlik Ligi’nde Benfica’ya 11-1 kaybetmesi ülke futbolu adına bazı gerçekleri su yüzüne çıkarıyor. Sadece parayla başarının gelmeyeceğinin en somut örneği. Sneijderler’i, van Persieler’i, Gomezler’i getiriyoruz ancak alttan oyuncu yetiştiremiyoruz. Bu mağlubiyet sadece alt yapısı Türkiye standartlarının üzerinde olan G.Saray özelinde değil, tüm takımlarımız adına düşünülmesi gereken bir olay. Katar olma yolunda hızla ilerliyoruz.