Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Altın kafa Fernandao

Altın kafa Fernandao

Temsilcimiz Fenerbahçe evinde ağırladığı Ajax'ı 89'da Fernandao'nun golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Altın kafa Fernandao

Celtic maçında Kanarya 2-0 gerideyken oyuna girip kaydettiği 2 golle takımına 1 puanı getiren Sambacı, dün de 72’de sahaya sürüldü. 89’da ise Caner’in kornerine kafayı vurup bir anlamda tarihi bir gol attı

UEFA’DA grubundaki 3. maçına çıkan F.Bahçe nihayet galibiyetle tanıştı: 1-0. Maçın 0-0’a bağlandığı dakikalarda sahneye Persie’nin yerine oyuna dahil olan Fernandao çıktı. 89’da kafayı güzel vurdu, o kafalar bilardo topu gibi sayı oldu. Bu sezon Avrupa’daki en etkili maçını oynayan sarı-lacivertlilerde eksik olan tek şey goldü. Özellikle ilk ve ikinci yarının 20 dakikalık bölümlerinde baskılı oynayan F.Bahçe, ilk kez sağlamcı oyun tarzıyla defansif hata yapmadan, rakibine pozisyon vermeden karşılaşmayı tamamladı.

LİGDEKİ RAKİPLER DAYANAMAZ

MAÇA baskılı başlayan F.Bahçe, 11’de Diego ve van Persie ile gole yaklaştı. 29’da Nani-Caner paslaşmasında Caner ortayı yaptı, Persie kafayı vurdu, aut. 2. devrede de etkili olan Kanarya’da 65’te Josef’in kafasını Ajaxlılar çizgiden çıkarttı. Dakikalar 89’u gösterdiğinde Caner’in kornerine Fernadao öne çıkıp kafayı vurdu, seken top maçın skorunu tayin etti: 1-0. Temposu yüksek, sert, agresif bir F.Bahçe izledik. Bu futbol ligde oynansaydı rakipler dayanamazdı!

Haberin Devamı

Kanarya Ba’yla tarih yazıyor!
LİGDEKİ Kayseri maçından sonra dün de UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax’a gol izni vermeyen F.Bahçe savunması Abdoulaye Ba’yla rakip forvetlerin belalısı oldu. Sarı-lacivertliler Senegalli oyuncunun forma giydiği karşılaşmalarda hiç gol yemedi. Ba’nın oynadığı 6 karşılaşmada tam 508 dakika kalesinde gol görmeyen Kanarya, bunların 4’ünü kazandı, 2’sini ise berabere bitirdi.