Gazete Vatan Logo
Moto GP "5 kez şampiyon oldum hâlâ yıpratılıyorum"

"5 kez şampiyon oldum hâlâ yıpratılıyorum"

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu Dünya Supersport Şampiyonası’nda 5. kez şampiyonluğa ulaşırken, büyük zaferi sonrası bomba açıklamalarda bulundu

"5 kez şampiyon oldum hâlâ yıpratılıyorum"

İşte o açıklamalar;

15 Temmuz’da çok zorlu bir süreç atlattı ülkemiz. O güne dair yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?

15 Temmuz’da en önemli olan şey vatanımıza, milletimize, Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmaktı. Hamdolsun ilk sokağa çıkanlardan biriyim. Doğru şeyi de yaptığımıza inanıyorum. O gece sokaklara çıkarak vatanımıza bayrağımıza sahip çıktık. Tarafımı çok belli ettiğim için çok fazla da eleştiri aldım.

BENİ ÜZMEKLE NE KAZANIRSIN?

Size gelen eleştirileri nasıl karşılıyorsunuz?

Eleştiri doğru ve olması gereken bir şeydir. Eleştirinin de yakışanı ve yakışmayanı vardır. Bize yapılanı yakışmayanı şuan. Sen Dünya Şampiyonu oluyorsun. Dünya seni şampiyon ilan ederken, ülkende diyorlar ki sen 3. ve 4. ligde şampiyon oluyorsun. Sen ne biliyorsun da neyi konuşuyorsun? Klavye arkasına geçip konuşmakla beni sadece üzersin. Beni üzmekle ne kazanırsın ki?

Sert eleştiriler sizi etkiliyor mu?

Tabii ki etkiliyor. Ben buraya geldiğimde şampiyonluğumuzu konuşacağımıza gidip bana gelen eleştirilerle ilgili konuşuyoruz. İnsanlar gitsin bir kimlik sorgulasın. Benim amacım da yaptığım da başardığım da belli. Siz ne yaptınız? Siz İstiklal Marşı’nı çaldırmayı çalışan bir adamı karalamaya çalışıyorsunuz.

Haberin Devamı

Yarışlara çıkmadan önce nasıl hazırlanıyorsunuz?

Biz Müslüman inançlı bir insan olarak bunu hiçbir zaman saklamadık. Duamızı ediyoruz, abdestimizi alarak o günkü yarışa kendimizi hazırlıyoruz. Rabbim de işimizi rast getiriyor. Dediğim gibi ben bir şampiyonluk için çıktım yola ve 5. şampiyonluğumu kutluyorum.

Toprak Razgatlıoğlu yeni bir Kenan Sofuoğlu olabilecek mi sizden sonra?

Toprak inşallah benden daha iyi yerlere gelecek. Hem yaşı itibariyle hem de arkasındaki destekleriyle daha iyi işler başaracağına inanıyorum. İstediği sürece yanında olacağım. Toprak’ın bir yol göstericisi var, ben bu işe başladığımda bir yol göstericim yoktu.

Sizin genç sporculara tavsiyeleriniz nedir?

Bir şeyi başarmak istiyorsan vazgeçmemen gerekiyor. Zor zamanlarda ayakta kalabilmen gerekiyor. Başarıya ulaşmakta çok kolay değildir. Çünkü çok büyük sıkıntılarla boğuşuyorsunuz. Başarıya ulaştıktan sonra da başlıyorsunuz haklı sıkıntılara, bugün benim yaşadığım gibi. Bugün Toprak herkesin önünde melek gibi bir çocuk ama yarın bir gün çok büyük bir isim olursa herkesin eleştirdiği bir isim haline de gelecek. Bu da başarının getirdiği zorluklardan bir tanesi.

Haberin Devamı

GENÇ SPORCULARIN YANINDAYIM

İlerde Federasyon Başkanlığı ya da Spor Bakanlığı düşünüyor musunuz?

Benim düşündüğüm şeyler bunlar değil. Ben gençlerin yanında olmak istiyorum. Biz haddimizi biliriz, herkes bu tarz yakıştırmalar yapıyor ama benim gözüm hiçbirinde değil. Büyük konuşmak istemiyorum ama gözüm farklı yerlerde.

Ne yapmak istiyorsunuz peki ileride?

Çok net bunu her zaman söylüyorum. Sporcularla aktif bir şekilde ilgilenmek. Bir nevi benden sonra gelecek genç sporculara abilik yapmak istiyorum.

En büyük hayaliniz nedir?

Birçok şeyi Rabbim bana nasip etti ama çok fazla hayalim kalmadı. Bu saatten sonra ne istersin diye sorarsan; Formula 1 yarışlarında yarışacak bir Türk kardeşime yardımcı olmak ve yetiştirmek. Bu artık bize mi nasip olur, çocuğumuza mı bilemem ama böyle bir hayalim var.

Haberin Devamı

HAYALİM SUPER BIKE ŞAMPİYONLUĞU

2015 Avrupa Superstock 600 Şampiyonu genç milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu, Kenan Sofuoğlu'ndan sonra Türkiye'de 2. büyük motor sporcusu olmasının üzerinde bir baskı hissettirdiğini ancak Kenan Sofuoğlu'nun kendisini her zaman desteklediğini ve yanında olduğunun altını çizdi. Kenan Sofuoğlu sayesinde tanınmaya başlandığını ve geçen sene onun yardımlarıyla şampiyon olduğunu söyleyen Razgatlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "En büyük hayalim Superbike Dünya Şampiyonası'nda yarışmak. Ondan sonra ise Moto GP'den teklif gelir mi bilmiyorum ama şuanki ilk hedefim Superbike şampiyonu olmak."

(Hakan Akar / Karar)