Gazete Vatan Logo

Tavuk Kaç Kalori? Tavuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Protein başta olmak üzere birçok farklı vitamin ve mineral konusunda tavuk büyük öneme sahiptir. Vücudun ihtiyacı olan en önemli temel besinler içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Aynı zamanda beyaz et olarak ifade edilecek olan tavuk, belli bir kaloriye sahiptir. Bu bağlamda tavuk eti 100 gram üzerinden bakıldığında 239 kalori gelir. Tavuk tüketimi her ne kadar yararlı olsa bile yine de yüksek kalori almamak için günlük olarak öğüne dikkat etmek gerekmektedir.

Tavuk Kaç Kalori? Tavuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Tavuk Kaç Kalori?

Vücudun daha sağlıklı ve zinde olabilmesi için tavuk düzenli olarak tüketilmesi gereken et türleri içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda beyaz et olarak da ifade edebilecek olan tavuk, kırmızı ete göre daha ekonomik ve yüksek proteine sahip besin kaynağıdır.

Diğer yandan kalori açısından ele alındığı zaman tavuk 100 gram içerisinde 239 kalori ile öne çıkar. Bu kaloriye dikkat etmek suretiyle vitamini ve mineral konusunda tavuk düzenli olarak tüketilebilir.

Tavuk Besin Değerleri ve Kalorisi

Çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin dengeli şekilde tüketmesi gereken faydalı besin kaynakları içerisinde tavuk gelir. Çünkü beyaz et olarak da ifade edilebilecek olan tavuk içerisinde önemli besin değerleri ve kalori yer almaktadır. Bu konuda 100 gram üzerinden bakıldığında şu besin değerleri ve kalori öne çıkar;

- 239 kcal

- Toplam yağ 14 gram

- Doymuş yağ 3,8 gram

- Kolesterol 88 mg

- Sodyum 82 mg

- Potasyum 223 mg

- Protein 27 gram

- Demir 1,3 mg

- B6 vitamini 0,4 mg

- Kalsiyum 15 mg

Bu şekilde önemli değerleri doğrultusunda düzenli olarak tavuk tüketimi sağlanabilir. Elbette her besin kaynağında olduğu gibi bu beyaz et konusunda da başarıya kaçmamak önemlidir.

Haberin Devamı

Tavuğun Faydaları Nelerdir?

Besin içeriği en değerli olan kaynaklar içerisinde şüphesiz tavuk gelir. Bu doğrultuda kolay sindirilebilir olması ile beraber yüksek oranda proteine sahiptir. Kilo yönetimini sağlama özelliği sunar. Kalp ve damar sağlığını koruyan bir besin türüdür.

Hamilelikte iyi bir besin kaynağı olarak öne çıkar. Bağışıklık sinir sistemini güçlendirir ve korur. Cildi tazeleme ve gençleştirme konusunda iyileştirmek için etkilidir. Ruh halini sakinleştir ve iyileştirirken doğurganlık için de etkilidir.