Gazete Vatan Logo

Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Sucuk çok sevilerek tüketilen bir şarküteri ürünüdür. İnce 1 dilim sucuğun 26 kalori içerdiği bilinmektedir. Sucuk yapımında, kıyma, kuyruk yağı, sarımsak, tuz, karabiber, şeker, pul biber bulunmaktadır. Koyun, sığır, manda etlerinden sucuk yapılabilmektedir.

Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Yüksek besin değerine sahip olan sucuğun kontrollü tüketilmesi gerekmektedir. Sucuk hem lezzet ve nefaseti hem de besin değerleri bakımından çok sevilmektedir. Yüksek kalorili ve protein içerikli sucuk, demir de içermektedir. 

Sucuk Kaç Kalori?

Sucuğun yapımında kullanılan ürünlere bağlı olarak kalori değeri değişmektedir. Oldukça yüksek yağ içeren sucuk yüksek kalori içermektedir. Protein içeriği de yüksek olan sucuklarda yağ oranına göre kalori bulunmaktadır. 50 gr sucuk 1 porsiyon olarak ifade edilmekte ve 166 kalori içermektedir.

100gr yağlı sucukta ise 333 kalori bulunmaktadır. Herkesin sevdiği sucuk alırken mutlaka kullanım tarihine bakılması gerekmektedir. Ayrıca sucuk tüketiminde oldukça cimri olmanın doğru olacağı konusunda uyarılar yapılmaktadır.

Kalsiyum, protein, sodyum ve karbonhidrat zengini bir üründür. Sucuk sade olarak tüketilebileceği gibi pek çok yemekte kullanılabilir, pizza yapımı ve sucuklu yumurta yapımında severek kullanılmaktadır. Sucuklu tost ve sucuklu menemen ise ayrıca sevilmektedir. 

Haberin Devamı

Sucuk Besin Değerleri

Nefis lezzeti ve içeriğindeki maddelere bağlı olarak sucuk besleyici bir üründür. B12, B6 vitamini, A-D ve E vitaminleri içermektedir. Demir içerinden de zengin bir gıda ürünü olan sucuk karbonhidrat içermektedir.

Sucuk yapımında uzun süre dayanabilmesi için katkı maddesi ilave edilmektedir. Bu nedenle kullanım tarihi ve içeriğinde buluna yağ oranına göre sucukta kalori değeri farklılık gösterebilmektedir.

Sucuk Kalorisi

Sucukta ortalama yağ oranına göre 50 gramda 166 kalori bulunmaktadır. Sucuk içeriğinde;

7Gram Protein,

2,5 Gram Karbonhidrat,

52 Mg kalsiyum,

525mg sodyum bulunmaktadır.

1 Porsiyon sucukta (50gr) 166 kalori bulunmaktadır. Ayrıca ömrünü uzatabilmek için Nitrik Asit ve Asit düzenleyiciler içermektedir. Sucuk tüketiminde kullanım ömrü ve içeriğindeki maddelere özen göstermek gerekmektedir. Yüksek protein kaynağı sucuk yüksek kalori içermektedir.

Sucuk kahvaltıların vazgeçilmezidir. Ayrıca pek çok yemekte kullanılabilmektedir. Örnek olarak, sucuklu menemen, sucuklu kuru fasulye ve sucuklu yumurta pek çok kişinin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı