Gazete Vatan Logo

Su Toplaması Nasıl Geçer? Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Su toplaması, deride meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Su toplaması hem alt deri de hem de üst deri de görülebilen bir rahatsızlıktır. Alt deride oluşan sıvı birikmesi, su toplaması olarak da bilinmektedir. Vücut dokularının tahriş olması durumu, su toplaması olarak ifade edilebilmektedir. Vücudun kendisi tarafından üretilen fizyolojik bir sıvı olduğunu söylemekte mümkündür. 

Su Toplaması Nasıl Geçer? Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Su Toplaması Nasıl Geçer? 

Su toplaması, genel olarak ayakta meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Su toplanmalarının dikkate alınmaması ise enfeksiyon kapma riskini artırmaktadır. Rahatsız olan kişilerin ayaklarını dinlendirmesi iyileşme sürecini hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. 

Su toplamasının geçmesi için tedavi sürecinde dikkatli davranılması gerekmektedir. Oluşan kabarcığın yırtılması durumunda ise daha dikkatli davranılması gerekmektedir. Yırtılan kabarcığın etrafının sıklıkla temizlenmesi ve antibiyotikli krem kullanılması gerektiğini söylemekte mümkündür.

Su toplamasının geçmesini sağlamak için bölgenin gazlı bezle sarılması ve bir süre sonra çıkarılarak havalandırılması gerekmektedir. Su toplamasının geçirilmesi için kullanılabilecek olan bir diğer yöntem de bölgeye vazelin sürülmesi olarak ifade edilebilir. Sürülen vazelin deriyi yumuşatarak su toplayan bölgedeki suyun patlamasına sebep olur. 

Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Su toplamasının geçirilmesi için evde uygulanabilecek oldukça kolay yöntemler bulunmaktadır. Su toplamasının geçirilmesi için tercih edilen yöntemlerin başında gazlı bez kullanmak gelmektedir. Su toplayan bölgeye gazlı bez sarılması ve bir süre bekletilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda su toplamasını geçirmek için su toplayan bölgeye vazelin sürmeyi de tercih edebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Genel olarak ellerde ve ayaklarda görülen su toplaması sorununun çözümü için cildinizin sıklıkla havalandırılması da önerilmektedir. Ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinen su toplamasının geçirilmesi için kullanılabilecek olan doğal yöntemlerden birisi de kantaron yağı olarak ifade edilebilir.

Kişinin en doğru tedavi yönteminden faydalanabilmesi için ise mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiği söylenebilir. Su toplanmasının önlenebilmesi ve hızlı bir şekilde geçmesi için ise el ve ayak temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Su toplanan bölgenin sıklıkla havalandırılması ise iyileşme sürecini hızlandırıcı bir unsur olarak ifade edilebilir. Su toplayan bölgenin yumuşatılması da iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.

Haberin Devamı