Gazete Vatan Logo

Mezoterapi 20’li yaşlarda cildin korunmasını sağlıyor!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, günümüzde sıklıkla uygulanmaya başlanan mezoterapi yöntemini tüm detaylarıyla sizler için anlatıyor.

Mezoterapi 20’li yaşlarda cildin korunmasını sağlıyor!

20'li yaşlar, cildin en güzel ve sağlıklı olduğu dönemdir. Bu yaşta cildi korumak ve güzelleştirmek kolaydır. Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemlerine göre ilaçlar belirlenir ve cilt altına uygulanır. İlgili ilaçların az miktarda olması nedeniyle yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi sayesinde ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, kırışıklıklar giderilir, cilt daha parlak ve genç olur. Mezoterapide cildin alt tabakasındaki kollajen ve elastin yapıları uyarılır. Stimülasyon sonucunda kan ve lenf dolaşımı düzelir. Mezoterapi sürecinde kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir.

Mezoterapi sürecinde kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir. Mezoterapi sonrası beklenen yan etkiler kızarıklık ve morarmadır. Beklenen yan etkiler oldukları için herhangi bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden kaybolurlar. Operasyondan sonra kişiden kişiye değişmekle birlikte etkisi ikinci veya üçüncü uygulamadan sonra görülmeye başlar. Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemine göre ilaç belirlenir ve cilt altına uygulanır. İlgili ilaçların az miktarda olması nedeniyle yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi sayesinde ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, kırışıklıklar giderilir, cilt daha parlak ve genç olur.

Haberin Devamı

İşlemle ilgili merak edilenler…

Yüz mezoterapisi zaman ve çevresel etkenlerle oluşan kırışıklık, çökme ve sarkmalara karşı uygulanan bir tedavi yöntemidir. Boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilen bu yöntem sayesinde cildin mineral, vitamin ihtiyacı karşılanır, kan dolaşımı düzelir.

Özellikle yüz, boyun ve dekolte bölgesindeki deformelerden (kırışıklık, renk eşitsizliği) rahatsız olan kişilere uygulanabilir. Yüz mezoterapi yöntemi sonuçları ise oldukça başarılıdır. Uygulanacak seans sayısı kişinin cildine ve ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir. Genellikle tercih edilen seans sayısı ve sıklığı 2 haftada bir olmak üzere 2 ila 7 seanstır. Ciltte elde edilen başarılı sonucu korumak için belirli aralıklarda koruma seansı yapılabilir. İlk olarak kişinin detaylıca cilt analizi yapılır. Kişinin talepleri doğrultusunda uygun karışımlar hazırlanır. Uygulama yapılacak böyle işleme hazırlanır. Karışım ince uçlu iğneler ile cilde enjekte edilir. Ağrı duyusunu önlemek için buz ile soğuk kompres yapılabilir. Yüz mezoterapisi sonrasında deforme olan yerlerde değişiklikler hemen fark edilir.

Haberin Devamı