Gazete Vatan Logo

Kısır Kaç Kalori? Kısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Ana bileşenleri içerisinde bulgur, salça, domates ve maydanoz ile sarımsak gibi besin kaynaklarının bulunduğu lezzet kısır olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bir meze türü olmasının yanı sıra, nar ekşisi üzerinden yapılan yöresel yerler de bulunur. Herkesin ortak şekilde sevdiği en lezzetli yemek kültürleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Diğer yandan bir porsiyon kısır 60 gram gelirken 110 kalori olarak öne çıkmaktadır. Bu gramaj üzerinden ele almak suretiyle kısırın ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda bilgi alma şansı elde edebilir.

Kısır Kaç Kalori? Kısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kısır Kaç Kalori?

Kısa birçok farklı malzemenin içerisine girmesiyle birlikte hazırlanan bir meze türü olarak öne çıkar. Üzerine limon sıkılması eşliğinde farklı sebzelerin karışımı üzerinden güzel bir lezzet ortaya koymaktadır. Ana bileşeni bulgur olması ile beraber oldukça lezzetli bir olanak sağladığını ifade etmek mümkündür.

Bu bağlamda kısa bir porsiyon üzerinden bakıldığında 60 gram gelir. 60 Gramın ise 110 kcal sağladığını ifade etmek mümkündür. Böylece menüye eklerken ne kadar tüketilmesi gerektiğine dair miktar bakımdan bilgi sağlanabilir.

Kısır Besin Değerleri ve Kalorisi

Özellikle ara öğünlerin vazgeçilmezi olan en lezzetli meze çeşitleri arasında kısır gelmektedir. Türkiye'nin yöresel yemeklerin yanında mutfaklarda mutlaka yer alır. Bu doğrultuda aynı zamanda besin değerleri ve kalorisi üzerinden ifade edilebilir. Bu durum Bir porsiyon, yani 60 gram üzerinden ele almak suretiyle anlatılabilir.

- 110 kcal

- Yağ 5 gram

- Karbonhidrat 16 gram

- Protein 3 gram

Bunların dışında aynı zamanda zengin bir temiz ve mineral yapısı üzerinden sebze etkisini açık şekilde gösteren bir özelliğe sahiptir. Özellikle içerisinde birçok malzemenin bulunması doğrultusunda aynı zamanda sağlıklı bir besin kaynağı olarak ön plana çıkar. 

Haberin Devamı

Kısırın Faydaları Nelerdir?

Kısır tam bir protein, lif, potasyum, kalsiyum ve A ile C vitamini kaynağı olarak öne çıkar. Böylece bağışıklık sistemine güçlendirici bir etkisi üzerinden önemli yer taşımaktadır. Kış aylarında özellikle pek çok grip ve benzeri gibi hastalığa karşı direnç oluşturur. Diğer yandan çinko, krom ve magnezyum gibi pek çok önemli besin kaynağı içerdiğini söylemek gerekir. Aynı zamanda A ile C vitaminlerinin dışında Ayrıca B vitamini açısından da zengin bir yapıdır.