Gazete Vatan Logo

Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Göğüs kafesi ağrısı genelde üşütme ya da soğuk algınlığı gibi durumların sonucu olarak ortaya çıkabilir. Kalp krizi gibi ciddi sorunların belirtisi de olabildiği için önemsenmesi ve aksatılmadan doktora gidilmesi gerekir.

Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Göğüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer?

Özellikle havaların soğuması ile ortaya çıkan grip ya da soğuk algınlığı göğüs kafesi ağrısına neden olabilmektedir. Bu durumda bazı bitkisel yöntemler ile ağrıyı hafifletebilirsiniz. Karabiber-bal karışımı bu ağrının geçmesini sağlayan en etkili yöntemdir.

Nane limon çayı, adaçayı ya da kekik çayı da göğüs kafesi ağrısını hafifletir. Eğer göğüs kafesi ağrısı bir süre dinlendikten ve bitkisel yöntemleri denedikten sonra da geçmezse ya da artarak devam ederse mutlaka kalp-damar hastalıkları uzmanına gitmek gerekir.

Göğüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Üşüten, grip olan ya da nezle olan kişilerde göğüs kafesi ağrısı olabilir. Mide rahatsızlıkları ve sindirim problemleri de göğüs kafesinin ağrımasına neden olabilir. Bunun için altta yatan nedeni bulmak ve tedaviye başlamak önemlidir.

Göğüs kafesi ağrısının geçmesi için rezene, papatya ya da kekik çayı tüketebilirsiniz. Bol sıvı tüketmek, temiz hava almak ve dinlenmek de göğüs kafesi ağrısını hafifletir. Eğer uzun süre bu ağrı geçmezse mutlaka doktora gitmelisiniz. 

Haberin Devamı

Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur?

Göğüs kafesi ağrısının birçok farklı nedenden ortaya çıkması mümkündür. Ağrının altında ciddi bir neden olan kalp krizi yatıyor olabilir. Göğüs kafesi ağrısı mide, böbrek ya da akciğerden kaynaklı ciddi sağlık sorunlarından da kaynaklanıyor olabilir.

Ani gelişen göğüs kafesi ağrılarında zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. Bazı durumlarda basit soğuk algınlığının nedeni olarak da göğüs kafesi ağrısı ortaya çıkar. Bunun için bitkisel bazı yöntemleri denemek ve istirahat etmek geçmesini sağlar. 

Belirtileri Nelerdir?

Göğüs ağrısı genelde sırt ve omuz bölgesine vurduğu ağrı ile kendini belli eder. Göğüs kafesi ağrısına ek olarak halsizlik ve yorgunluk hissedilmesi de normaldir. Bu durumda hafif beslenmek ve mümkün olduğu kadar istirahat etmek ağrının hafiflemesi adına önemlidir. Kendinizi sıcak tutarak ya da bitki çayları tüketerek ağrının geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Haberin Devamı