Gazete Vatan Logo

Fındık Kaç Kalori? Fındık Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Fındık herkesin tüketmesi gerektiği en önemli kuruyemiş çeşitleri içerisinde yer alır. Özellikle gün içerisinde bir avuç kadar tüketmek pek çok faydayı yanında getirmektedir. Ancak aynı zamanda fındık belirli bir kaloriye sahiptir. 100 gramı üzerinden bakıldığı zaman ise 628,3 kaloriye denk geldiğini söylemek gerekir. Gün içerisinde bunu ölçmek ve dikkat etmek suretiyle fındık tüketimi gerçekleştirilebilir. Vücut organları ve sağlığı ile birlikte birçok faydası üzerinden önemli kuruyemişler arasında öne çıkar.

Fındık Kaç Kalori? Fındık Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Fındık tüketimi en çok gerçekleştirilen ve lezzetli kuruyemiş türleri içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda diğer çerezler ile birlikte hoş sohbetler de ya da tatlıların içerisinde de değerlendirilebilir. Diğer yandan 100 gram açısından bakıldığı zaman fındık belirli bir kaloriye sahiptir.

Bu kalori ise 628,3 kalori olarak ön plana çıkar. Özellikle bunun yüksek bir değer olduğunu ifade etmek gerekir. Her ne kadar fındık fayda konusunda önemli bir yere sahip kuruyemiş olsa bile, tüketirken dengeli ve düzenli, dikkatli şekilde sağlamak çok önemlidir.

Fındık Besin Değerleri ve Kalorisi

Besin değerleri ile birlikte kalori üzerinden fındık 100 gram kapsamında ele alınabilir. Özellikle gün içerisinde tüketimi önerilen önemli kuruyemişler arasında gelmektedir.

- Toplam yağı 61 gram

- Doymuş yağ 4,5 gram

- Potasyum 680 mg

- Karbonhidrat 17 gram

- Diyet lifi 10 gram

- Şeker 4,3 gram

- Protein 15 gram

- Demir 4,7 mg

Bu gibi önemli ve güçlü besin değerleri ile birlikte fındık öne çıkmaktadır. Bunun dışında aynı zamanda kalsiyum, C vitamini ile beraber pek çok önemli kaynak da yine önemli oranda yer almaktadır. 

Haberin Devamı

Fındığın Faydaları Nelerdir?

Kuruyemişler arasında özellikle en yüksek faydayı sağlayan seçeneklerden biri olarak fındık ön plana çıkar. Genelde ise gün içerisinde 7'den 70'e herkesin bir avuç kadar tüketmesi gerektiği önerilen kuruyemişler arasında olduğunu söylemek mümkün. Öyle ki kanser riskini azaltma konusunda oldukça etkilidir.

Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek dış etkilere karşı koruma etkisi oluşturur. Sindirim sistemine yardım eder ve kalp sağlığı ile damar sağlığını korur. Yüksek kalsiyum oranı eşliğinde kemikleri güçlendirmede etkilidir.