Gazete Vatan Logo

Cinsellikte zirveye çıkaran üç adım! İşte tek başına sekste orgazmın şifresi

Cinselliğin hem sağlık açısından, hem de psikolojik açıdan büyük faydaları bulunuyor. Sekste pek çok şey tabu olarak görülürken, bilim insanlarının ortaya koyduğu son gerçek, milyonlarca insanı heyecanlandıran cinsten. Bir partner olmadan harika bir cinsellik deneyimini tespit eden bir psikolog, adım adım detayları paylaştı.

Cinsellikte zirveye çıkaran üç adım! İşte tek başına sekste orgazmın şifresi

Cinsellik algısı toplumlara göre farklılık gösterse de kadın ve erkek yetişkin her insanın temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bazı toplumlarda kadın cinselliği tabu olarak kabul ediliyor. Kadınlar cinselliğini 'gizli' olarak yaşayarak deneyimlerini en yakınları ile bile paylaşmıyor. Kadın- erkek hemen her yetişkin hayatlarının belli dönemlerinde yalanı cinselliği deneyimliyor. Peki tek başına seks faydalı mı, zararlı mı? Cinsel hayatı ne yönde etkiliyor?

Tek seks hayal kırıklığını ortadan kaldırırken, cinsel dürtüleri zevkli bir şekilde giderebilir. Sağlık açısından da önemli faydaları olan yalnız seks ile ilgili Jo Hemmings, Sun Health'e yaptığı açıkklamada şunları söyledi;

"Kendi vücudunuzu ve sizi neyin iyi hissettirdiğini tanımanıza yardımcı olur. Ayrıca başka birçok faydası da var. Kadınların pelvik taban kaslarını sıkılaştırıyor ve regl kramplarına yardımcı oluyor." 

Cinsel hayat uyku kalitesi üzerinde son derece etkili. Jo açıklamalarında "Orgazmınız uykuyu destekleyen bir hormon olan oksitosin salgılayacağından daha iyi uyumanıza bile yardımcı olabilir" dedi. Yalnız seks konusunda yeniyseniz, korkutucu gelebilir, ancak Jo bunun inanılmaz derecede tatmin edici olabileceğini söyledi - kendi başınıza kesinlikle orgazm olabilirsiniz ve hatta daha iyi bir deneyim olabilir.

Haberin Devamı

"UTANILACAK BİR ŞEY DEĞİL"

Çoğu insan mastürbasyonu hoş ve rahatlatıcı bir aktivite olarak görüyor. Bazıları için ise durum farklı. Mastürbasyonun genellikle bir tabu olarak görüldüğüne dikkat çeken Jo, “Mastürbasyon hakkında daha fazla bilgi edinin ve bunun hem psikolojik hem de fiziksel olarak sağlıklı olduğunu, daha yüksek özgüven ve genel refahı artırdığını ve hiçbir şekilde utanılacak bir şey olmadığını anlamaya başlayacaksınız” dedi.