Gazete Vatan Logo

Boyun Morluğu Nasıl Geçer? Boyun Morluğu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Boyun morluğu genellikle buzlu ve soğuk kompres ile geçer. Eğer hemen geçmesi gereken bir durum söz konusu olursa boyun morluğu için kapatıcı da kullanılabilir. 

Boyun Morluğu Nasıl Geçer? Boyun Morluğu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Boyun Morluğu Nasıl Geçer?

Özellikle de gözüken bir bölge olduğundan boyun morluğu birçok kişiyi rahatsız edebilir. Boyun morluğu deri altındaki kan damarlarının patlaması ile oluşur ve buna halk arasında da aşk ısırığı adı verilir. Boyun kısmında morlukların darbe sonucunda meydana gelmesi de mümkündür. Buzlu kompres ile boyun morluğunu azaltmak ve morluğun geçmesini sağlamak mümkündür.

Eğer diş fırçası ile morluk olan bölgeye masaj yaparsanız bu da kan akışının hızlanmasını sağlayarak morluğun hafiflemesine yardımcı olur. Eğer çok büyük bir morluk yoksa madeni paranın kenarı ile kazımak da mümkündür. Kapatıcı kullanmak da morluğun dikkat çekmemesi için tercih edilen bir yöntemdir.

Boyun Morluğu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Boyun morluğu rahatsız eden bir görüntüye sahip olduğu için hemen geçmesi için yapılması gerekenler merak edilir. Kapatıcı kullanmak ya da boyun bölgesini kapatan aksesuarlar kullanmak, kıyafetler giymek boyun morluğunu gizlemek açısından tercih edilen yöntemlerdir.

Haberin Devamı

Birkaç dakika boyunca bir kaşığı buzlukta tutup daha sonra morluk bölgesine tutarsanız bu da morarmayı çabuk geçirir. Boyun morluğu aşk ısırığı olarak da bilinir fakat ani bir hareket ya da darbeden sonra da boyun bölgesinde morluk oluşabilir.

Boyun Morluğu Tekrarlayan Bir Durum Mudur?

Tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi boyun morluklarının tekrarlaması da mümkündür. Deri altında eğer çatlamalar olursa nadiren de olsa boyun morluğunun tekrarladığı durumlar olmuştur. Sürekli yaşanan bir durum olmadığından nasıl geçtiği ve tekrarlayıp tekrarlamayacağı merak edilir. Eğer aynı yerde iki üç kez morluk meydana gelirse bunun için bir uzmana danışmak gerekebilir. Boyun morluğu bir kez tekrarlarsa da genellikle çok fazla tekrarlamaz. 

Boyun Morluğu Neden Olur?

Boyun morluğu aşk ısırığı olarak da bilinir ve kan toplamasından kaynaklandığı bilinir. Eğer boyun bölgesindeki damarlar darbe alırsa bu durumda da boyun bölgesinde morluk olabilir. Boyun morluğu genelde kişiyi rahatsız edici bir görüntüye sahip olur ve istenmeyen bir görüntüdür.

Haberin Devamı