Gazete Vatan Logo

Botoks enjeksiyonuyla kaş kaldırmak mümkün mü?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, botoks enjeksiyonuyla ameliyatsız kaş ve göz kapağı kaldırma estetiğinde dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Botoks enjeksiyonuyla kaş kaldırmak mümkün mü?

Botoks enjeksiyonu estetiği ile kaş kaldırma estetiği de başarı ile yapılabilmektedir. Kadınların kaş düşüklüğü ile ilgili en büyük şikayetleri yüze yorgun ve çökük bir ifade vermesidir. Ayrıca mutsuz ve yaşlı görünüm de en yaygın şikayetler arasındadır. Özellikle orta yaş grubu arasında birçok kişinin en rahatsız olduğu estetik sorunların başında geliyor. Günümüzde bu sorun botoks enjeksiyonu estetiği ile ameliyata gerek kalmaksızın tedavi edilebilmektedir.

Kaş kaldırma estetiği botoks enjeksiyonu ile birkaç dakika içinde gerçekleştirilebiliyor. Kaşın konumu olması gerektiği noktalara çekilerek kişinin daha genç, daha estetik ve daha enerjik görünmesi sağlanabiliyor.

Botoks enjeksiyonu ile kaş nasıl kaldırılır?

Botoks enjeksiyonu ile kaş kaldırma operasyonu öncesi estetik cerrah tarafından yüze en uygun kaş tasarımı yapılır. Kaş yüz ile uyumlu olacak şekilde; yumuşak, dinç ve sağlıklı bir görünüme kavuşturulacak şekilde tasarlanır. Alanında uzman estetik cerrah tarafından tasarıma uygun şekilde botoks enjeksiyonu uygulanarak birkaç dakikalık bir işlem ile operasyon tamamlanır. Botulinium toksini enjeksiyonu ince uçlu iğneler ile anestezi uygulamasına gerek kalmaksızın enjekte edilir. Enjeksiyon uygulamasının sonuçlarının görünür olması için birkaç gün geçmesi gerekir. Botoks enjeksiyonu sonrasında yüzde herhangi bir yara izi vs. oluşmaz. Ayrıca botoks ile kaş kaldırma estetiği, kişiden kişiye farklılık gösterse de ortalama 4 ile 6 ay içinde yani yılda 2 kez tekrarlanması gerekir.

Haberin Devamı

Estetik operasyon sırasında kaşın yüksekliği çok iyi belirlenmelidir?

Botilinum toksin enjeksiyonu ile kaş kaldırma estetiğinde en dikkat edilmesi gereken faktör kaşın konumunun doğru bir şekilde ayarlanmasıdır. Bunun için enjekte edilen botoks enjeksiyonunun dozu iyi ayarlanmalıdır. Kaşın olması gerekenden biraz daha yüksekte olması doğal olmayan bir görünüme neden olur. Kaşın uç kısmının ya da kaşın orta kısmının fazla yukarıya kaldırılması yüzde şaşkın ve karikatürize bir görünüme yol açar. Kaş estetiği operasyonunun başarılı bir şekilde sonuçlanması için estetik cerrahın tecrübeli, sanatsal bakış açısı ve ciddi bir anatomi bilgisine sahip olması gerekir.

Haberin Devamı

Kaşın yüksekliği nasıl ayarlanır?

Kaş kaldırma estetiğinde kaşın yüksekliği hesaplanırken kişinin yaşı, cilt yapısı, göz şekli, kırışıklık durumu göz önüne alınır. Bunun için plastik cerrahın estetik bakış açısının dışında 3D simülasyon cihazlar ile kaşın tasarımı çeşitli açılardan hesaplanarak yapılır. Eğer ileri seviyede kaş düşüklüğü varsa bu durumda botoks enjeksiyonunun dışında cerrahi teknikler de tavsiye edilebilir.

Kaş kaldırma estetiğinin kişiye sağladığı avantajlar nelerdir?

Kaş kaldırma estetiği ile kişinin çok daha genç, çok daha enerjik ve daha huzurlu bir ifadeye sahip olması sağlanabilir. Siz de kaş düşüklüğünün neden olduğu estetik sorunlardan şikayetçiyseniz ve ameliyat olmadan bu sorunlardan kurtulmak istiyorsanız, botoks enjeksiyonu estetiğinden faydalanabilirsiniz.