Gazete Vatan Logo

Argan yağının saça faydaları nelerdir? Argan yağı ne işe yarar?

Argan yağı, Fas'ta yüzyıllardır kullanılan yağ çeşitlerinden biridir. Sağlığa faydaları nedeniyle sıklıkla tercih edilen argan yağı, argan ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde ediliyor. Fas'a özgü olmasına rağmen, argan yağı artık dünya çapında çeşitli mutfak, kozmetik ve tıbbi uygulamalar için sıklıkla kullanılıyor. Özellikle de argan yağının saç sağlığı için özel kullanımı bulunuyor. Peki, Argan yağının saça faydaları nelerdir? Argan yağı ne işe yarar? İşte detaylar...

Argan yağının saça faydaları nelerdir? Argan yağı ne işe yarar?

Fas ülkesine özgü olan argan ağacının çekirdeklerinden bitkisel yağ üretiliyor. Bu üretilen bitkisel yağ günümüzde argan yağı olarak satılıyor. Ülkemizde argan yağı saça ya da yüze sürülerek daha çok kullanılıyor. Fas ülkesinde ise argan yağı bir yemek sosu olarak kullanılır. Yani kahvaltıda ekmeğin üzerine sürülmekte ya da kuskus gibi makarnaların üzerine sos yapılarak bolca tüketilir. Argan yağı yağ asitlerinden meydana geldiği için genellikle kozmetik sektöründe kullanılmaktadır.

ARGAN YAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Argan yağı en fazla saç için kullanılan bitkisel bir üründür. Bu yüzden argan yağının saça faydalarını şöyle listeledik:

- Argan yağı omega bakımından yüksek olduğu için saça çok faydalıdır.

- Saça parlaklık ve canlılık verir.

- Saç diplerini arındırır.

- Saç diplerini besleyerek saçı güçlendirir. Bu sayede sağlıklı saç derisi oluşturur.

- Saçların koparak dökülmesini engeller.

- Saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Çünkü argan yağı hem saçın diplerine hem de uçlarına faydalıdır.

Haberin Devamı

- Saçları nemlendirir.

- Saç tellerini yumuşatır.

- Saçın kolay şekil almasını sağlar.

- Saçın yıpranmasını önler. Özellikle saç gün içerisinde fazla ısıya maruz kalıyorsa yıpranmayı engellemek için argan yağı tercih edilmektedir.

ARGAN YAĞI NE İŞE YARAR?

Argan yağı cilt ve saç bakımında kullanılıyor. Kişinin hem cildinde hem de saçında kullanıldığı taktirde olumlu faydaları vardır. Aynı zamanda argan yağı tırnakları besler. Argan yağının vücut için kullanıldığında besleyici özelliği devreye giriyor. Saç kırıkları, saç yıpranması, saç dökülmesi gibi olumsuzlukları gidermesinin yanında saçın günlük bakımı için argan yağı sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sayede saç sürekli parlak, bakımlı, nemli, canlı ve sağlıklı gözükür. mektedir.

Argan yağı cilt için kullanıldığında en başta eşsiz bir nemlendirme etkisi yaratırken bu nemlendirme doğal bir bitkisel yağdan geldiği için ciltteki kuruluğu büyük oranda geçirir. Bazı cilt hastalıklarına da nemlendirme etkisinden dolayı iyi gelen arğan yağı, cildi besler ve yumuşatır. Cilt hücrelerini yeniler, kırışıklıkları ve sivilceleri giderir. Bu yüzden argan yağına halk arasında sıvı altın ismi de verilmiştir.

Haberin Devamı

ARGAN YAĞI NASIL KULLANILIR?

Argan yağını ciltte ve saçta kullanımı da oldukça kolaydır. Duş aldıktan sonra saçınız nemliyken bir parça avucunuza aldığınız argan yağını saçınızın her tarafına yedirerek kullanabilirsiniz. Bu uygulamaya saç derisi ve saç uçları da dahildir. Argan yağını cildinize uygulamak istediğinizde temiz bir cilt alanına hafifçe sürmeniz yeterli olacaktır.