Gazete Vatan Logo

Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? Hz. Muhammed'in kaç çocuğu var?

Hz. Muhammed; Allah tarafından dünyaya gönderilen son elçidir. Müslüman olan herkesin örnek aldığı ve sünnetlerini eksiksiz şekilde yerine getirdiği Hz. Muhammed'in çocuklarının adı çok sık bir şekilde araştırılıyor. Peki, Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? Hz. Muhammed'in kaç çocuğu var? İşte detaylar...

Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir? Hz. Muhammed'in kaç çocuğu var?

Hz. Muhammed; Hz. Hatice ve Hz. Mariye ile evlenmiş olup, yedi tane çocuğu olmuştur. Hz. Peygamberin; Hz. Mariye ve Hz. Hatice ile izdivaçlarından çocukları olmuştur. Bununla beraber Hz. Muhammed'in erkek çocukları, süt çağındayken ölmüştür. Kız çocukları ile öldüklerinde ge nç yaştaydılar. Hz. Muhammed'in Hz. Hatice'den 6 tane çocuğu olmuştur. Bunun dışında Hz. Muhammed'in Hz. Mariye'den ise 1 tane oğlu olmuştur.

HZ MUHAMMED'İN ÇOCUKLARININ İSİMLERİ NELERDİR?

Hz. Muhammed'in çocuklarının adları;

- Zeynep; Hz. Muhammed'in en büyük kızı olarak bilinmektedir. Hz. Muhammed ve Hz. Hatice'den doğmuştur. Zeynep; 599 senesinde Mekke'de doğmuş olup 629 senesinde Medine'de ölmüştür. Bununla beraber Hz. Zeynep, katıldığı Yermuk savaşı ile şehit olarak vefat etmiştir.

- Fatıma: Hz. Muhammed'in kız çocuklarından birisidir. Bununla birlikte İslam'ın son halifesi şeklinde bilinen Hz. Ali'nin eşi olarak bilinmektedir. Fatıma; Hz. Muhammed'in ikinci kız çocuğudur. Fatıma; 605 senesinde doğmuş olup, 632 senesinde ölmüştür.

Haberin Devamı

- Rukiyye: Hz. Muhammed'in ve Hz. Hatice'nin kız çocuklarından birisidir. Rivayetlere göre Hz. Rukkiye'nin oldukça güzel bir kız olduğu belirtilmektedir. Bunun yanı sıra Ebu Leheb'in oğluyla izdivaç kurmuştur. Ebu Leheb'in oğlundan boşandıktan sonra İslam'ın halifeleri içerisinde yer alan Hz. Osman ile evlenmiştir.

- Ümmü Gülsüm: Hz. Muhammed'in kız çocuklarından birisidir. Bununla beraber Hz. Osman'ın ilk eşidir. Ebu Leheb'in oğluyla ilk önce izdivaç kurmuştur. Bununla beraber daha sonra Hz. Muhammed'in amcası olarak bilinen Ebu Leheb'in yoğun baskıları neticesinde eşi tarafından boşanmıştır. Ümmü Gülsüm'ün doğum yeri ise Medine şeklinde bilinmektedir.

- Kasım: Hz. Muhammed'in ve Hz. Hatice'nin erkek çocuklarından birisidir. Bununla beraber Kasım; 17 aylıkken vefat etmiştir.

- Abdullah: Hz. Muhammed'in ve Hz. Hatice'nin erkek çocuklarından biridir. Bununla beraber doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Mekke'de doğan Abdullah, bebeklik döneminde geçirmiş olduğu bir hastalık yüzünden erken yaşta vefat etmiştir.

Haberin Devamı

- İbrahim: Hz. Muhammed'in ikinci eşi olan Hz. Mariya'dan olma çocuğuydu. Üçüncü oğlu şeklinde bilinen İbrahim; 2 yaşındayken vefat etmiştir. İbrahim, Medine'de doğmuştur. Bununla beraber bir hastalık yüzünden vefat etmiştir. İbrahim; Hz. Peygamber'in en küçük oğludur. İbrahim; 630 yılında dünyaya gelmiştir. Ölümü sonrası Hz. Muhammed çok üzülmüştür.

HZ MUHAMMED'İN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Hz. Muhammed’in Hz. Hatice ve Hz. Mariye ile evliliği olmuştur. Bununla beraber Hz. Hatice'den 6 tane çocuğu olan Hz. Muhammed'in çocuklarının adı; Zeynep, Ümmü Gülsüm, Kasım, Abdulah, Fatıma ve Rukkiye şeklindedir. Hz. Muhammed'in Hz. Mariye'den ise bir tane oğlu olmuştur. Onun adı ise; İbrahim'dir.